Därför pratar alla om prins Daniels nya ring

Prins Daniel

Prins Daniel har dragit åt sig uppmärksamheten denna vecka.
Varför? Jo, på grund av ett väldigt speciellt smycke.
Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur
0:47

Efter reklamen: Se när kungaparet tar med barnbarnen Estelle och Oscar på skidtur

(0:47)

Slå på ljud

Starten på år 2022 blev nog inte riktigt som kronprinsessan Victoria , 44, och prins Daniel, 48, tänkt sig. De testade nämligen positivt för covid-19 bara några dagar efter att det nya året inletts och paret sattes därav i karantän. Tur i oturen så blev symptomen inte värre än en mindre förkylning, och kronprinsessparet var snabbt på benen igen.

Nu är det därför ute på offentliga uppdrag igen och i veckan har de besökt både Dramaten och Kungliga ingenjörsvetenskapsakademin.

Se dramatiken när Kronprinsessan Victoria räddar en man i fjällen

Upptäckten: prins Daniels nya ring

Under dessa tillställningar var det en viss detalj som uppmärksammades hos prins Daniel – nämligen hans nya, något ovanliga ring. Utöver att den kan tyckas ha ett ovanligt utseende är det även ovanligt för att vara prins Daniel, som knappt synts till med något annat smycke än sin vigselring. Men nu har han alltså en stor silvrig ring på vänstra pekfingret.

Prins Daniels ring. Foto: Claudio Bresciani/TT

Så, vad är det för något som prinsen införskaffat sig? Enligt Svensk dam är det en techpryl på vänsterhandens ena finger. Det är en ny pryl på marknaden – närmare bestämt en så kallad smartring, troligen av märket Oura.

Här är allt vi vet om ringen

Rolf Lassgård om kärleken – ett år efter tuffa skilsmässan

Ringen som tros vara från Oura är alltså en slags pulsklocka, men att man istället har den på fingret. Den senaste varianten, generation tre, håller koll på så väl puls som kroppstemperatur under hela dagen och den analyserar sovrutiner och håller koll på syresättningen i blodet.

”Den finska Oura-ringen gillas av idrottsstjärnor och techentreprenörer men fungerar bra för vem som helst som vill ha koll på sin sömn”, skriver tidningen Ny Teknik om prylen.

Denna ring har man alltså för att få bättre koll på sin hälsa, och med hjälp av denna ring kan prins Daniel få personlig data om sin djupsömn, REM-sömn, andning, puls, hjärtfrekvens och stressnivå.

Prislappen för ringen verkar landa på cirka 3000 kronor för en ring lik prins Daniels.

FRÅN FÖRSTASIDAN