LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Därför missar hagasessorna kungens 50-års jubileum – verkliga orsaken

10 sep, 2023 
Nu meddelar kungens syster prinsessan Birgitta att hon och de andra systrarna inte kommer medverka på 50-års jubileet.
– Mina systrar blir inte bättre, tyvärr, säger hon.
Annons
Kungens starka reaktion: ”Det var fantastiskt”Brand logo
Kungens starka reaktion: ”Det var fantastiskt”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Firandet av kung Carl Gustafs 50 år på tronen börjar närma sig med stormsteg. Under detta jubileumsår har det varit fullt upp för kungaparet, då de har besökt alla län i Sverige. Kungaparets jubileumsresa genom landet avslutas snart, den 16 september i Stockholm. Det vankas då jubileumsfest och konsert vid Lejonbacken.

Det har planerats länge för firandet och gästlistan är stor. Bland annat kommer statsminister Ulf Kristersson, Finlands och Islands presidenter.

Därför missar hagasessorna kungens 50-års jubileum

De flesta i kungafamiljen kommer vara på plats för att fira kungens år på tronen. Men några som tyvärr inte kommer kunna delta är hagasessorna, kungens systrar. Det är i en ny intervju med Expressen som prinsessan Birgitta meddelar att hon tyvärr tackat nej till firandet. Anledningen är lojaliteten till systrarna.

– Mina systrar blir inte bättre, tyvärr, säger prinsessan Birgitta till tidningen.

Annons

Systrarna Desirée och Margaretha kan inte röra sig länge och har det kämpigt hälsan. Något som gör att de inte klarar inte resan till Stockholm. Då vill inte Birgitta heller åka.

– De kan inte gå. Desirée hade hjärnhinneinflammation så hon får nog vara glad att hon lever överhuvudtaget, men Margaretha är gammal bara och har haft ett par grejor också naturligtvis, och har det besvärligt. Det är åldern som tar ut sin rätt.

Prinsessa Birgitta om systrarnas kamp med hälsan

Birgitta säger att det inte är aktuellt att åka utan sina systrar. Eftersom hon känner sig ensam utan dem.

– Jag hoppas folk förstår, för det ligger mig nära. Att stödja Sverige och min bror är det viktigaste för mig. Jag hade väntat så länge på det och ville gärna vara med. Det var ett svårt beslut. Det gör ont i själen.

Prinsessan Birgitta har fått frågan av deras fjärde syster, prinsessan Christina, om inte hon räcker som sällskap.

– Jag sa till min syster att jag känner mig lite ensam utan Margaretha och Desirée, och då sa hon ”Men jag finns ju kvar” och då sa jag ”Ja, det är klart du finns, men vi de stora barnen håller ihop. Och det tycker jag är väldigt fint”.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT Christine Olsson/TT

Annons