Därför kan prinsessan Madeleine gå på Nobelfesten 2019

Prinsessan Madeleine Nobel 2019
Prinsessan Madeleine har ifrågasatts och kritiserats för sin frånvaro i kungafamiljen.
Nu kan en detalj avslöja att Madeleine kommer sluta upp vid familjens sida inom mindre än fyra veckor.
Annons

Prinsessan Madeleine, 37, har ifrågasatts för att hon inte haft så många uppdrag för det svenska kungahuset – framför allt inte sedan hon under de senaste åren bott utomlands.

Desto mer engagerad har hon istället varit i Childhood som grundades för 20 år sedan av hennes mamma drottning Silvia, 70. För att fira 20-årsjubileumet lanserar organisationen detta år Childhood-priset.

Annons

Syftet är att lyfta fram osynliga barnrättskämpar, personer som varje dag arbetar med att skydda barn mot våld och sexuella övergrepp.

Annons

– Det är ett jättespännande projekt och för oss här i Sverige blir det höjdpunkten på vårt 20-årsjubileum, säger Åsa Andreasson Åkerström som är pressansvarig på Childhood till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleines viktiga uppdrag

Med i prisjuryn finns prinsessan Madeleine som via länk kommer att delta i juryarbetet denna vecka. Prinsessan är bosatt i Miami, USA, sedan ett drygt år. Däremot är det inte osannolikt att hon kommer vara med på prisutdelningen som äger rum på Telias huvudkontor i Solna. Samtidigt kommer även Childhoods stora julmingel att äga rum, ett evenemang som drottning Silvia brukar gästa.

Annons

En ytterligare detalj som kan få Madeleine-fans att jubla är att prisutdelningen är den 9 december, dagen före Nobelfesten.

Hittills har inte hovet kunnat lämna något klart besked om prinsessan Madeleine kommer att komma till Sverige till den 10 december, men att dessutom Childhood-priset går av stapeln dagen före talar för att Madeleine kommer att prioritera att vara med både på prisutdelningen och Nobelfesten dagen därpå.

Åsa Andreasson Åkerström ger ett mystiskt svar om prinsessan Madeleine kommer att medverka på prisutdelningen.

Därför nobbade Madeleine Nobelfesten 2019

– Jag vet inte helt säkert än… Vi kommer att berätta mer nästa vecka, säger hon till Svensk Dam.

Ifjol valde prinsessan Madeleine att nobba Nobelfesten, då angav hovet familjära orsaker. För några veckor sedan lämnade hovets informationschef Margareta Thorgren ett svävande svar om prinsessan Madeleines eventuella närvaro detta år.

– Det vet vi inte ännu. Som alla tidigare år kommer vi lägga ut på hemsidan när vi vet vilka som kommer att närvara på Nobelfesten. Anledningen till att vi inte gör det tidigare är att det kan bli ändringar och då blir det så mycket fokus på det, sa hon till Hänt.

FOTO: Pontus Höök/TT, Adam Ihse/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…