Därför har Chris O'Neill inte synts till på månader

Därför har Chris O´Neill inte synts till sedan förra sommaren.

Prinsessan Madeleines make Chris O'Neill har inte synts till på över sex månader då han senast var i Sverige.
På senaste tiden går prinsessan Madeleine på officiella tillställningar på egen hand.
Här är förklaringen till Chris O'Neills mystiska frånvaro.
Slå på ljud

Sedan sommaren 2018 bor prinsessan Madeleine, 37, i Miami, Florida, med maken Chris O’Neill, 45, och barnen prinsessan Leonore, 5, prins Nicolas, 4, och prinsessan Adrienne, 1.

I höstas meddelade kung Carl Gustaf att prins Carl Philip och prinsessan Madeleines barn inte tillhör kungahuset längre. Det innebär att deras barn inte ska som Kungliga Högheter utan ses som privatpersoner.

En effekt av detta är att barnen får större möjlighet att skapa sina egna liv  – och deras föräldrar kan också ta ett steg tillbaka från offentligheten.

Chris O´Neill och prinsessan Madeleine gästade Sverige under Victoria-dagen förra sommaren.

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine gästade Sverige under Victoria-dagen förra sommaren.

I december delade prinsessan Madeleine ut Childhood-priset i Stockholm – utan Chris O´Neill.

Prinsessan Madeleine har tagit fasta på det sistnämnda då hon sällan deltar i officiella sammanhang. Just nu fokuserar hon på att ta hand om sina barn samt sitt arbete med stiftelsen Childhood.

På prinsessans Instagram-konto har det under de senaste månaderna varit glest mellan uppdateringarna och de bilder som lagts ut har framför allt varit arbetsrelaterade.

Men prinsessan Madeleines man, Chris O’Neill har inte synts till under vare sig officiella kungliga sammanhang eller på hustruns Instagram under flera månaders tid.

Senast han sågs till var under Victoria-dagen i somras då Chris O’Neill var på besök i Sverige vid prinsessan Madeleines sida – men det är nu mer än ett halvår sedan.

Chris O’Neill väljer barnen

Det finns flera förklaringar till Chris O’Neills frånvaro.

I december besökte prinsessan Madeleine Sverige för att närvara vid Nobelfesten samt vid utdelningen av Childhood-priset. Chris stannade då hemma i Florida.

Hovets informationschef, Margareta Thorgren, sa då till Hänt att anledningen till detta är barnen. Prinsessparet vill gärna att Leonore, Nicolas och Adrienne ska ha en rutin i hemmet och i och med att resan var under några få dagar valde Chris att stanna hemma.

– Dels är det en rätt kort resa som är ansträngande för alla barnen. Sedan är det ju så att prinsessan åker själv och då stannar Chris hemma just för att ta hand om barnen, sa Margareta Thorgren då.

I juni döptes prinsessan Adrienne i Drottningholms kapell.

Även vid Childhood-galan i New York i oktober förra året åkte prinsessan Madeleine ensam. Då var orsaken också att Chris skulle stanna hemma med barnen.

Chris O’Neills arbete kräver också att han inte kan vara bortrest någon längre tid. Svensk Dam skriver att arbetet kräver att Chris sköter arbetet från USA.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TT

SENASTE NYTT!