Därför stoppas Madeleines barn från att följa med till Sverige

Därför stoppas prinsessan Madeleines barn från att följa med till Sverige
Förra året dök prinsessan Madeleine inte upp på Nobelfesten.
I år gör hon ett kort besök i Sverige för att medverka under festligheterna – med barnen och Chris O’Neill får stanna hemma.
Nu berättar hovet varför.
Annons

Prinsessan Madeleine, 37, och Chris O’Neill, 45, bor sedan förra sommaren i Florida i USA med barnen Leonore, 5, Nicolas, 4, och Adrienne, 1. Innan USA-flytten bodde de länge i London, men under sommaren 2018 kom beskedet att familjen beslutat sig för att flytta till Florida.

Annons

Nu har prinsessan Madeleine och barnen funnit sig tillrätta i sitt nya hem. I en öppenhjärtig intervju i tidningen Mama tidigare i höst berättade prinsessan om barnens aktiviteter och kallar sig själv stolt för ”soccer mom”.

Annons

– Jag tycker redan det har börjat med alla barnens olika aktiviteter, det enda man gör är att köra fram och tillbaka på olika aktiviteter. Leonore har balett och fotboll, tennis … Nicolas har också fotboll och ”sports” där man får testa på allt ifrån baseball till basket, han tycker det är jättekul, sa hon då.

För några veckor sedan kom ett besked som tog Sverige med förvåning. Det var i oktober som hovet meddelade att kung Carl Gustaf, 73, beslutat sig för att genomföra några förändringar i Kungahuset. Förändringarna innebär att prins Carl Philips, 40, och prinsessan Sofias, 34, samt prinsessan Madeleines, 37, och Chris O’Neills, 45, barn, kommer inte längre att ha ställningen Kungliga högheter.

Annons

Prins Alexander, Prins Gabriel, Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne är fortsatt medlemmar av Den Kungl. Familjen. De har däremot inte längre ställning som Kungliga Högheter och förväntas inte i framtiden åta sig sådana uppdrag som ankommer på statschefen”, skrev hovet på kungahusets hemsida.

Prinsessan Madeleine kommer dock fortsätta arbetet med den verksamhet hon engagerat sig i, bland annat stiftelsen Childhood.

I Sverige en vecka

Hovet har också meddelat att prinsessan Madeleine kommer att resa till Sverige i december för att närvara under Nobelfesten. Förra året nobbade prinsessan Nobelfesten – men i år planerar hon att komma. Hon kommer också att närvara vid kungens middag för Nobelpristagarna som äger rum dagen därpå, berättar hovets informationschef Margareta Thorgren.

Annons

– Prinsessan Madeleine kommer till Nobelfesten. Sedan dagen efter så är det ju kungen som håller en middag för samtliga pristagare, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Det blir dock en kort Sverige-visit för prinsessan Madeleine som stannar i en vecka.

– Hon kommer att stanna själva Nobelveckan. Då har hon en del åtaganden och bland annat kommer hon medverka på Nobeldagen och dagen efter på kungens middag. Därefter kommer hon att åka tillbaka till Florida.

Annons

Den här gången reser prinsessan ensam till Sverige och barnen får stanna hemma med pappa Chris O’Neill. Anledningen till detta är längden på resan.

– Dels är det en rätt kort resa som är ansträngande för alla barnen. Sedan är det ju så att prinsessan åker själv och då stannar Chris hemma just för att ta hand om barnen, säger Margareta Thorgren.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…