TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Därför är Carl Philip och Sofia på långresa i Sydafrika – missar Kate och Williams besök

27 jan, 2018 
AvEmelie Tholin
Prinsparet har flytt den svenska vintern och njuter av värmen i sydliga breddgrader – nämligen i deras älskade Kapstaden.
Annons

Den svenska prinsfamiljen har flytt januarimörkret och tagit ett flyg ner till soliga Sydafrika. Och landet har länge legat kungligheterna varmt om hjärtat. Prinsessan Sofias, 33, välgörenhetsorganisation ”Project Playground” har sitt säte i Sydafrika och förra nyåret tillbringade även prins Carl Philip, 38, och Sofia med sonen prins Alexander, 1, i populära Kapstaden. Där kunde de njuta av det härliga klimatet, de goda vinerna, läckra maten – och, såklart, varandra.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Under denna resa stod även fotboll på agendan. Carl Philip och Sofia hejade från läktaren när det svenska damlandslaget besegrade Sydafrika förra veckan med 3-0 på Point Stadium, en av arenorna som byggdes inför herr-VM 2010, med en kapacitet för 55 000 åskådare.

https://twitter.com/PRINCESSANSOFIA/status/955571838918254592

Innan avresan fick Carl Philip rycka in för kronprinsessan Victoria, 40, och prins Daniel, 44, som låg däckade hemma på Haga slott i en ondsint förkylning. Carl Philip fick därför välkomna presidentparet från Island som var på ett tre dagar långt stadsbesök. Tidigare samma vecka gästade Carl Philip och Sofia den tv-sända ”Idrottsgalan”. Hur länge prinsparet ska stanna i Sydafrika denna gång är inte känt, men de kommer inte att närvara under prins William och Kates Sverige-besök nästa vecka.

Nästa offentliga uppdrag för Carl Philips del är den 15 februari när han ska närvara vid Rally Sweden i Värmland. Sofia är som bekant mammaledig med lille Gabriel, 6 månader.

Foto: IBL, Twitter

Annons