LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Danska modellprinsen flyttar till Australien – efter borttagna titeln

03 aug, 2023 
Frida Eklöf
Greve Nikolai och den danska prinsfamiljen
Den danska greven Nikolai har en enastående karriär som modell.
Nu lämnar han Danmark och flyr landet tillsammans med flickvännen Benedikte Thoustrup.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dramatiska scener på röda mattan – här ramlar kungenBrand logo
Dramatiska scener på röda mattan – här ramlar kungen

Det var i september förra året som Danmarks drottning Margarethe, som suttit på den danska tronen sedan 1972, bestämde att prins Joachims fyra barn inte längre skulle få behålla sina kungliga titlar.

Beslutet infördes den 1 januari i år och sedan dess har de kungliga barnen fått använda sig av titlarna greve- och grevinna av Monpezat.

Greve Nikolai blev av med sin kungliga titel – slog igenom som modell

En av drottningens barnbarn som blev besviken på att de kungliga titlarna fråntogs dem var greven Nikolai, 23.

Men redan långt innan dess att prinstiteln försvann från Nikolai slog han igenom internationellt, då han valde att inte gå i tidigare kungligheters fotspår.

2019 slog greven Nikolai nämligen igenom som modell när han plötsligt gick på catwalken för kända modemärkena Burberry och Dior, och sedan dess är han känd världen över som ”Modellprinsen”.

Men det är inte det enda stora som händer i greve Nikolais liv, vid sidan av modellkarriären studerar han Sales Management på Copenhagen Business School. På skolan studerar även hans flickvän Benedikte Thoustrup och nu ska det unga paret flytta till Australien där de ska genomföra en utbytestermin.

Annons

– Det är ett äventyr som jag är peppad på att börja, och jag är superspänd på att få bo utomlands igen. Jag valde Australien för att det är ett främmande land för en dansk som jag. Jag har aldrig varit så långt borta förut, och jag tror att det kommer att ta mer än två veckors semester för att se den delen av världen, berättar greven Nikolai för Se och Hör Danmark.

Prins Joachims stora flytt till USA med familjen

Men greven Nikolai är inte den enda i den danska kungafamiljen som flyr landet, det gör även hans pappa prins Joachim.

Prins Joachim har fyra barn från två olika äktenskap. År 1995 gifte han sig första gången med Alexandra Christina Manley, men 2005 gick paret skilda vägar. Under deras äktenskap fick de två barn, sönerna greven Nikolai och greven Felix.

Annons

Tre år senare gifte han om sig på nytt med Marie Cavallier, och även de har två barn tillsammans, grevinnan Athena och greven Henrik.

Sedan en tid tillbaka stod det klart att prins Joachim, prinsessan Marie, grevinnan Athena och greven Henrik flyttar till Washington DC i USA till hösten.

Prins Joachim ska nämligen den första september börja jobba som försvarsindustriattaché på den danska ambassaden i Washington DC, något som Svensk Dam rapporterar om.

Sedan en tid har familjen bott i Paris, men nu väntar nya äventyr i USA!

FOTO: MISC/Backgrid USA/TT

Annons