Kungahusets ord – prinsen avstängd efter grova regelbrottet: ”Vi är rasande”

Prins Nikolai

Det har kommit uppgifter om att danska prinsen Nikolai brutit mot internatskolan Herlufsholms regler.
Nu bryter kungahuset tystnaden om händelsen.
– Vi är rasande, skriver de i en kommentar.
0:31

Efter reklamen: Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet

(0:31)

Det danska kungahuset har kommit att bli väldigt omtyckt i både Danmark och Sverige. Självaste drottning Margrethe har suttit på tronen sedan 1972 och är kusin till vår kung Carl XVI Gustaf, 76.

En av kungafamiljens medlemmar har väckt stor uppmärksamhet den senaste tiden, både hemma i Danmark men även utomlands. Närmare bestämt prinsen Nikolai, 22, som är son till prins Joachim, 52, och Alexandra Christina, 57, grevinna av Frederiksborg.

Vogues nya bilder på prins Nikolai väcker starka reaktioner

Nikolai har valt ett yrke som kanske inte tillhör det vanliga hos prinsar och prinsessor. Han har nämligen valt att jobba som modell.

Och det är inga osynliga jobb som prins Nikolai gör, tvärtom. I början på året prydde prinsen modemagasinet Vogue.

”I februari-mars 2022-numret av Vogue Scandinavia lyfts upplevelsen av att växa upp i en region med kungar och drottningar, prinsar och prinsessor, med prins Nikolai av Danmark på omslaget”, skrev Vogue på Instagram och fortsatte:

”Den unge prinsen har charmat modevärlden och har gått både runways och gjort tidningsomslag sedan han debutera som modell”.

Nu skapar prins Nikolai rubriker igen!

Prinsens avstängning efter grova regelbrottet avslöjas

Nu kommer det uppgifter om att prinsen Nikolai bröt mot internatskolan Herlufsholms alkoholregler under tiden han gick på skolan.

Avslöjandet kommer från den tidigare rektorn på skolan. I dokumentären ”Herlufsholms hemmeligheder”, som nyligen sänts i danska TV2 , berättar rektorn bland annat om prinsens regelbrottet som resulterade i en två dagars avstängning. Hans föräldrar informerades även.

Efter rektorns uttalande har prinsens mamma, grevinnan Alexandra, genom sin pressrådgivare bekräftat att sonen fått en varning under skoltiden på Herlufsholm.

– Grevinnan bekräftar omständigheterna om att sonen blev hemskickad och att båda föräldrarna pratade med honom om saken, säger pressrådgivaren Helle von Wildenrath Løvgreen till den danska tidningen Ekstrabladet.

Prins Joachim och grevinnan Alexandra har även gjort en gemensam kommentar om avslöjandet där de ifrågasatte rektorns uttalande om att hänga ut en av skolans elever på det här sättet.

– För att säga det på ren danska, vi är rasande, skriver prinsens föräldrar i kommentaren.

FOTO: Chris Christophersen/TT, Philip Davali

SENASTE NYTT!