LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Chris O'Neill tar avstånd från prinsessan Madeleines familj

13 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Prinsessan Madeleine och Chris O'Niell
Prinsessan Madeleine och Chris O’Niell har varit gifta sedan 2013.
I samband med giftermålet ska Chris ha avvisat ett erbjudande från Kungen.
Nu nobbar han ännu en kunglig angelägenhet.
Annons
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet härBrand logo
Prinsessan Estelles underbara segerdans – se klippet här

Prinsessan Madeleine, 40, och maken Chris O’Niell, 48, har sedan några år tillbaka bosatt sig utanför Sveriges gränser. Tillsammans med barnen, prinsessan Leonore, 8, Prins Nicolas, 7, och Prinsessan Adrienne, 4, bor de sedan 2018 i Florida, USA.

Chris O’Niell avvisade Kungens erbjudande: ”Tack men nej tack”

Prinsessan Madeleine och Chris O’Niell gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013. Redan från start stod det klart att Chris inte var intresserad av en prinstitel, eftersom det enligt egen utsago skulle innebära ett för stort kändisskap och en för stor uppoffring för honom, vilket han berättade om i en intervju med Kings Magazine 2018.

Chris har en framgångsrik karriär inom finanssektorn och med en kunglig titel hade han varit tvungen att lägga den karriären på hyllan – vilket han inte var beredd att göra.

Inför bröllopet 2013 ska Chris ha haft ett samtal Kung Carl Gustaf och drottning Silvia, där han ska ha fått erbjudandet om en kunglig titel: Hans Kungliga Höghet prins Christopher, hertig av Gästrikland och Hälsingland. Men vägrade kungens erbjudande, ”tack men nej tack”, sade han då.

Ännu ett avvisande – stannar hemma

Nu har Chris återigen avvisat ett kungligt arrangemang, då det stod klart att han inte kommer hem för att delta på årets Nobelfest, vilket Svensk Damtidning var först med att rapportera om.

Annons

För Svensk Damtidning bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgen att både prinsessan Madeleine och Chris O’Niell uteblir från årets Nobelfest.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Prinsessan Madeleine har inte deltagit vid Nobeltillställningar på ett år år. Anledningen till hennes frånvaro är på grund av det långa avståndet mellan Florida och Stockholm. Prinsessan Madeleine och Chris O’Niell uppges fokusera på familjelivet på amerikansk mark vid festligheterna.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Shutterstock/TT

Annons