LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Chris O'Neills oväntade beslut om Nobelfesten 2019

12 nov, 2019 
Christopher O'Neill och prinsessan Madeleine
I veckan meddelade hovet att prinsessan Madeleine kommer att vara med på Nobelfesten 2019.
Men maken Chris O'Neill har fattat ett annat beslut.
– Han är kvar i Florida tillsammans med barnen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.
Annons
Så firar Chris O'Niell sin födelsedagBrand logo
Så firar Chris O'Niell sin födelsedag

Förra året valde prinsessan Madeleine, 37, att nobba Nobelfesten. Anledningen uppgavs då vara familjerelaterade orsaker och inför årets upplaga har många varit nyfikna på ifall hon kommer att närvara eller inte.

Bara för ett par veckor sedan meddelade hovets informationschef Margareta Thorgren att de ännu inte visste vilka medlemmar av kungafamiljen som kommer att vara med på den stora dagen.

– Det vet vi inte ännu. Som alla tidigare år kommer vi lägga ut på hemsidan när vi vet vilka som kommer att närvara på Nobelfesten. Anledningen till att vi inte gör det tidigare är att det kan bli ändringar och då blir det så mycket fokus på det, sa hon till Hänt.

Prinsessan Madeleine kommer till Sverige

I måndags fick vi äntligen svaret på frågan – prinsessan Madeleine kommer att vara med på Nobelfesten 2019. Detta bekräftade hovet för Expressen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Prinsessan Madeleine planerar att komma hem till Sverige i december och bland annat delta på Nobelutdelningen med efterföljande Nobelmiddag, säger Margareta Thorgren till tidningen.

Annons

Då var det ännu oklart om huruvida prinsessan Madeleines make, Chris O’Neill, 45, skulle vara med på festligheterna. Nu kommer hovet med ett besked om även hans beslut.

Därför nobbar Chris O’Neill Nobelfesten 2019

Chris O’Neill och prinsessan Madeleine har gått på Nobelfesten tillsammans flera gånger – men i år blir det lite annorlunda. Chris har nämligen bestämt sig för att stanna i Florida och ta hand om makarnas barn, prinsessan Adrienne, 1, prinsessan Leonore, 5, och prins Nicolas, 4.

– Nej, Chris medföljer inte. Han är kvar i Florida tillsammans med barnen, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Inte första gången prinsessan går själv på gala

Det här är inte första gången i år som prinsessan Madeleine får gå själv på en gala. Senast i oktober var prinsessan på den årliga Childhood-galan i New York utan sin make.

Anledningen till detta skulle då vara att prinsessparet i största möjliga mån vill att någon av dem ska vara hemma med barnen, enligt Svensk Dam. Vid vissa tillfällen tar de hjälp av en barnflicka, men ambitionen är att någon av dem alltid ska vara hos barnen.

FOTO: Soren Andersson, Mikael Fritzon/TT

Annons