Chris O’Neill debuterar som kunglig fotograf – se nya bilden

Chris O'Neill debuterar som kunglig fotograf – se nya bilden
Det verkar som om Chris O´Neill trivs bättre bakom kameran än framför den. Nu har han debuterat som fotograf på hovets Instagram-konto.
Annons

I samband med Victoriadagen la hovets Instagramkonto Kungahuset bland annat ut en bild av kronprinsessan Victoria, 41, med hennes make prins Daniel, 45, och dottern prinsessan Estelle, 7.

”Under kvällen åkte Kungafamiljen hästanspänd kortege till Borgholms idrottsplats för att närvara vid ”Victoriakonserten” med anledning av Kronprinsessans födelsedag.”, började texten till den söta bilden.

Annons

Därefter fortsatte man med att rapportera om vad som hade hänt under dagen. Och man skrev bland annat:

Annons

Kronprinsessan delade också ut ”Victoriapriset” till skidskytten Hanna Öberg. Priset utdelas årligen till en eller flera idrottare som utfört extra meriterande bedrifter under året.

Längst ner efter det långa meddelandet stod namnen på fotograferna som tagit de tre bilderna vilka lagts ut till Instagram-inlägget. De två sista bilderna var tagna av kända proffsfotografer, men som upphovsman till den första bilden av kronprinsessan med make och barn uppgavs prinsessan Madeleines, 37, man Chris O´Neill, 45, som fotograf:

Annons

Så nu är inte längre prins Carl Philip, den ende i kungafamiljen som ägnar sig åt konstnärlig verksamhet. Å andra sidan lär han inte behöva vara rädd för alltför hård konkurrens från Chris. Detta eftersom denne är en driven affärsman och till vardags arbetar som chef på Wilton Payments i London, England. Det lilla gulliga fotot på kronprinsessans familj tog han med största sannolikhet bara för sin egen skull, inte för att han funderar på att byta karriär och bli fotograf.

Trivs bättre bakom kameran än framför?

Chris är för övrigt den i kungafamiljen som vill ha minst med de offentliga uppdragen att göra. Så av den anledningen kan man tänka sig att han trivs bättre bakom kameran än framför den. Han valde exempelvis då han gifte sig med Madeleine 2013 att avstå från att ta någon kunglig titel. Allt för att kunna fortsätta med sin egen karriär precis som vanligt.

Annons

Och i en intervju med tidningen King förra vintern förklarade Chris att han tyckte det var allt annat än en dans på rosor att vara gift med en prinsessa:

– Jag har ju träffat kvinnan i mitt liv, kvinnan jag älskar. Men det är klart att det har sina utmanande sidor att vara gift med en prinsessa. Givetvis har det komplicerat mitt liv, av uppenbara skäl.

Madeleine och Chris träffades när de båda bodde i New York. Efter att dottern Leonore, 5, föddes för fem år sedan valde familjen att flytta till Europa, men då till London. Efter det har makarna även fått prins Nicolas, 4, och Adrienne, 1.

Chris berättade även i tidningsintervjun med King att en av deras största utmaningar i relationen var att kombinera Madeleines offentliga uppdrag och välgörenhetsarbete för World Childhood Foundation med hans arbete med hur han styr sitt företag.

Annons

– Det händer att jag läser i media och reagerar på insinuationer om att hon inte riktigt gör det hon ska som prinsessa, och blir upprörd å hennes vägnar. Hon väljer ibland med flit att inte stoltsera med sin prinsesstitel i det hon gör, vilket får till följd att mycket av hennes arbete kan ske bakom kulisserna, vilket i sin tur innebär att pressen sällan uppmärksammar det. Och varför skulle de? Hon har ju ansträngt sig just för att slippa den uppvaktningen, förklarade Chris i King-intervjun som publicerades i februari 2018.

FOTO: TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…