Chocksumman för Meghan och Harrys resa till Afrika

Prins Harry och Meghan Markle har officiellt flyttat till nya hemmet i Windsor.

Förra året gjorde Meghan Markle och prins Harry en tio dagars lång resa till Afrika.
Nu släpper brittiska medier information om vad hela resan kostade.

Meghan Markle och prins Harry har skapat stora rubriker världen över enda sedan dag ett, men nyheten som skulle att komma i början av året var det nog ingen som var beredd på. Det var nämligen i januari som paret kom med det chockartade beskedet att de beslutat sig om att ta ett steg tillbaka från sina kungliga plikter, ett beslut som det ryktas om att inte ens drottning Elizabeth hade förvarnats om. Anledningen var bland annat att prinsparet ville få möjligheten att arbeta med annat och den 31 mars tidigare i år gick deras önskan igenom. Strax därefter tog de även beslutet att lämna Storbritannien för Kanada, där de planerat att påbörja ett nytt liv utanför slottets murar med sonen Archie. Men under den senaste tiden har de dock förflyttat sig till Los Angeles där de uppges leva i sitt nya tillfälliga hem.

– Harry och Meghan har lämnat Kanada för gott. Gränserna stängdes och flygen ställdes in. De var tvungna att komma därifrån, sa en källa med insyn till The Sun och fortsatte:

– De insåg att Kanada inte skulle fungera av en rad olika skäl och de vill vara baserade i Los Angeles.

Prinsparets Afrikaturné förra året

Förra året, bara tre månader innan de gick ut med deras beslut att lämna det brittiska kungahuset, var Meghan och Harry på en turné i Afrika för att göra sina kungliga uppdrag. Med sig hade de också sonen Archie, och resan som började i Kapstaden och slutade i Johannesburg pågick i tio dagar. Då alla flyg inte var så barnvänliga åkte Harry även till Botswana, Angola och Malawi på egen hand, och deras resa inkluderade besök   i kåkstäder och samarbeten med välgörenhetsorganisationer. En talesperson för Buckingham Palace berättade för Daily Mail om parets känslor inför resan.

– Som ni vet så har Afrika en speciell plats i hertigens hjärta, och han ser fram emot att dela Sydafrika tillsammans med hertiginnan och deras son.

– Det är ett späckat program, fyra länder på tio dagar, och vi har en extra speciell liten passagerare som gör det ännu livligare.

Den dyraste kungliga resan

Men för några dagar sedan kom det ny information om resan som skulle chocka många, och även göra en hel del upprörda. Prinsparets resa till Afrika visade sig nämligen ha kostat ofantligt mycket pengar, och blev på grund av sina kostnader förra årets dyraste kungliga resa. Enligt säkra källor har de betalat nästan tre miljoner svenska kronor bara för parets och deras entourage flygresor den resan, och den totala summan för alla resor det året sägs ha landat på över 60 miljoner svenska kronor.

LÄS OCKSÅ: Uppgifter: Prins Harry och Meghan Markle är släkt

LÄS OCKSÅ: Meghan Markle har fått nog – nu ryter hon ifrån

FOTO: TT 

Senaste nytt