Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl Gustaf

Chockreaktionen: Hovet avslöjar sanningen om kungens vrål på scen

12 jun, 2018 
https://image.hant.se/image-4950803?imageId=4950803&width=1320&height=689
Malin Ljung
Vilka känslor! När kungen fick ta emot pris för Stenhammar gods kunde han inte hålla glädjen inom sig, utan bjöd på ett segervrål.
Annons

Snacka om kung av känslor! När Sveriges regent Carl Gustaf klev upp på scenen för att ta emot Lantbrukarnas riksförbunds pris som “Årets nötköttsföretag” jublade han högt. Priset tilldelades Stenhammars godsförvaltning som kungen arrenderar.

Utmärkelsen delades ut under Stenhammar-dagen som gick av stapeln under måndagen, och både kungen och prins Carl Philip närvarade under ceremonin. Dessutom hade kungen med sig sin älskade hund Brandie.

Det var när kung Carl Gustaf välkomnades upp på scenen för att ta emot priset som han inte kunde hålla känslorna inom sig, istället brast han ut i ett segervrål innan han gestikulerade upp godsets medarbetare på scenen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– En stor applåd för alla de här, ropade han enligt Expressen.

Tidningen har varit i kontakt med hovet informationschef Margareta Thorgren som bekräftar kungens glädje över priset som han fick äran att ta emot.

Annons

– Stenhammar har länge arbetat med att ställa om till ett helt ekologiskt jordbruk, liksom att restaurera och beta naturbetesmarker. Kungen är mycket tacksam för den stora insats som medarbetarna gör och ser den här utmärkelsen som ett kvitto på deras goda arbete.

Stenhammar gods ligger strax utanför Flen och bedriver jord- och skogsbruk på totalt 2200 hektar mark. Kungen är själv inte inblandad i driften av verksamheten, men tillsammans med Silvia reser han ofta dit för att ta del av det lantliga livet.

Se de härliga bilderna på kungen, Carl Philip och Brandie här: 

FOTO: Stella

Annons