Chockbeskedet om drottning Elizabeth – ödesbeslutet skakar om landet

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har under en tid isolerat sig på slottet i Windsor.
Nu drar sig den 94-åriga monarken tillbaka på obestämd tid.
Slå på ljud

Över hela världen påverkas människor av Coronaviruset, Covid-19. I Sverige har kungahuset uppmanat människor att undvika att träffa nära och kära.

I Storbritannien har drottning Elizabeth II, 94, sedan en tid tillbaka isolerat sig. I förra veckan höll hon ett tal till nationen där hon uppmanade alla att kämpa för att ta sig igenom den svåra tiden.

– Vi kämpar mot sjukdomen tillsammans och jag vill försäkra er om att om vi står enade och beslutsamma kommer vi att vinna över den, sa drottning Elizabeth för en dryg månad sedan om Coronaviruset och dess spridning.

Drottning Elizabeth har suttit på tronen i 68 år.

Drottning Elizabeth har suttit på tronen i 68 år.

Sedan i början av mars har drottningen isolerat sig på slottet i Windsor tillsammans med maken prins Philip. Under denna ovanliga tid har drottningen tömt sin kalender och inte haft några uppdrag. Detta kan mycket väl bli den 94-åriga drottningens längsta paus någonsin.

Redan haft Covid-19

Hovexperten Andrew Morton har skrivit boken om prinsessan Diana. Han är tveksam till om hon kommer att komma tillbaka till arbetet överhuvudtaget.

Han menar att trots att drottningen är förtjust i att träffa människor är det alltför farligt i och med hennes höga ålder.

– Det skulle vara alldeles för riskabelt för drottningen att börja träffa människor regelbundet, säger Andrew Morton till The Sun.

Drottning Elizabeth är den brittiska monark som regerat längst tid, drygt 68 år. Men nu verkar det som att drottningens tid på tronen kan vara över.

Brittiska The Sunday Times uppger nämligen att drottning Elizabeth drar sig tillbaka på obestämd tid, skriver Svensk Dam.

Enligt uppgift fanns en plan att drottning Elizabeth stiga ner från tronen nästa år då hon fyller 95 år. Men under den rådande situationen kan det bli tidigare än så.

Hennes son, prins Charles, 71, redan drabbats av covid-19. Detta innebär att han nu är immun mot viruset och kan återgå till sina kungliga plikter längre fram.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!