LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Prins Daniels anställda bryter tystnaden – avslöjar sanningen

20 maj, 2023 
Frida Eklöf
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
En av prins Daniels tidigare anställda bryter nu tystnaden.
Carolina Klüft berättar hur han är att jobba med.
Annons
Kronprinsessan Victorias firande på slottetBrand logo
Kronprinsessan Victorias firande på slottet

Under Almedalsveckan 2016 lanserade kronprinsessparet hälsoinitiativet Generation Pep. Syftet med den ideella organisationen är att skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

Carolina Klüfts ärliga ord om prins Daniel som kollega

Genom Generation Pep ordnar kronprinsessparet en rad olika evenemang, bland annat den årliga Pep-dag i Hagaparken. På plats under dagen brukar både prins Daniel och kronprinsessan Victoria vara för att se alla glada barn leka och röra på sig.

Annons

Men prins Daniel är inte den enda som brinner för barns hälsa, en annan folkkär person som också gör det är den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft, 40. Redan innan organisationen hade lanserats värvades Carolina och idag arbetar hon som verksamhetschef på Generation Pep.

För Femina berättar Carolina att det var prins Daniel och hans hovassistent som hörde av sig till henne och bad om ett möte, och när idéen hade presenterats var det självklart för henne att vara delaktig i projektet.

Men hur är det egentligen att arbeta med en kunglighet som prins Daniel?

– Prins Daniel och jag jobbar en del tillsammans. Kronprinsessan har ju en mängd andra uppdrag så det blir inte lika mycket. De är oerhört engagerade vilket är inspirerande. Prins Daniel träffar jag ganska ofta. Han är en väldigt klok och rolig person att jobba ihop med, säger Carolina Klüft om det tighta samarbetet med prinsen.

FOTO: Pontus Lundahl / TT, Karin Törnblom/TT

Annons