LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Carl Philip väljer bort att vara prins – avviker sig helt från familjen

29 maj, 2024 
Prins Carl Philips liv skiljer sig ganska mycket från hans syster Victorias liv.
Här är detaljerna som avslöjar!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marie Serneholt tvingas lämna intervjun – avbryts av tvillingsönernaBrand logo
Marie Serneholt tvingas lämna intervjun – avbryts av tvillingsönerna

När prins Carl Philip, 45, föddes i maj 1979 var svenska folket överlyckliga över att ha fått en kronprins. På den tiden fanns nämligen fortfarande regeln om att det bara fick vara manliga tronarvingar.

Men genom en grundlagsändring, som trädde i kraft den 1 januari 1980, förlorade han sin förstaplats i den svenska tronföljden. Detta betyder att Carl Philip nu är nummer fyra i tronföljden, efter kronprinsessan Victoria, 46, och hennes barn prinsessan Estelle och prins Oscar.

Av den anledningen kan man lugnt säga att Carl Philips jobb skiljer sig lite åt sin systers. Victorias kalender är alltid fullspäckad med officiella uppdrag medan Carl Philip har det desto mer fritt.

Carl Philip är inte prins på heltid

Carl Philip bor till vardags i Villa Solbacken på Djurgården tillsammans med hustrun prinsessan Sofia, 39, och barnen Alexander, Gabriel och Julian.

Annons

När Carl Philip är ute på privata äventyr kan han promenera runt på Djurgården helt utan vakter och han gör lite vad han vill på fritiden.

Som till exempel att vara en av förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia, ett intresse som han ärvt av pappa kung Carl Gustaf och prins Bertil. I helgen går ytterligare ett race av stapeln och där förväntas prins Carl Philip vara en av förarna.

Att vara prins och ha det här intresset är med andra ord inte allt för vanligt. Men såklart är det väldigt roligt att Carl Philip kan ha racing-sporten vid sidan av.

Carl Philips privatliv skiljer sig från Victorias

Även när det gäller privatlivet skiljer sig Carl Philips ganska avsevärt från kronprinsessan Victoria. Hans barn Alexander och Gabriel går i en "vanlig" skola, det vill säga Djurgårdsskolan medan Estelle och Oscar går på Campus Manilla.

Dessutom lever både Carl Philip och Sofia mer som vanliga människor. De är ute och rör sig helt fritt på gatorna och fokuserar mycket på barnen. Nyligen sågs prinsessan Sofia till på ett sushi-ställe på Östermalm och beställde sushi precis som alla andra.

Dessutom har Carl Philip och Sofia Instagram – något som kronprinsessan absolut inte skulle skaffa sig.

FOTO: Christine Olsson/TT

Annons