LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Så långa är alla i kungafamiljen egentligen – hon är 190 centimeter

18 maj, 2024 
AvAlexandra Glahns
Kungafamiljen
Hur lång är prins Carl Philip? Och vem är kortast av Victoria och Madeleine? Här är den nakna sanningen om kungligheternas längd!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Dominika Peczynski satte eld på köket i Sveriges mästerkock – med flit: ”Tycker han är lite söt”Brand logo
Dominika Peczynski satte eld på köket i Sveriges mästerkock – med flit: ”Tycker han är lite söt”

Drottning Silvia

Vår drottning fyller utan problem upp ett helt rum med sin utstrålning, men till formatet är hon mycket petite och mäter modesta 165 centimeter, det vill säga snäppet längre än den svenska medelkvinnan, som är 164 cm. Hennes eleganta pumps har dessutom alltid mycket gåvänliga klackar, runt fem centimeter som max.

Kungen och drottningen
Karin Törnblom / TT

Kung Carl Gustaf

Och vår kung? Han håller sig runt genomsnittslängden för svenska män, som är 177 cm. Inte så konstigt att det var många som studsade över längdskillnaderna när Kate och William var i Stockholm och lunchade med kungafamiljen.

Annons

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är hela två centimeter längre än sin storasyster. Hon mäter in på 170 cm. Dock blir hon ofta mycket längre då hon älskar att gå i högklackat, gärna från favoritmärket Valentino.

Prinsessan Madeleine
Magnus Lejhall/TT

Kronprinsessan Victoria

Den som står bredvid kronprinsessan när hon har ballerinor blir nog också ganska häpen, för då kvalar hon in på 1,68 cm. Annars går hon oftast runt på sina decimeterhöga powerklackar, så när du ser henne på bild är hon alltid minst 1,75 cm. Hon lurar oss med sina fantastiska stilettos, helt enkelt.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Karin Törnblom / TT

Prins Daniel

Sportiga prins Daniel är längst i den svenska kungafamiljen med sina 180 centimeter. Då både Daniel och Victoria är långa är det inte konstigt att prinsessan Estelle sticker iväg i längden och spås bli väldigt lång.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Pontus Lundahl/TT

Prins Carl Philip är nästan lika lång som sin far, men kungen vinner längdtävlingen. Prinsen är 176 cm. Han är 11 centimeter längre än sin fru Sofia, som när hon bär sina powerklackar nästan blir jämnlång med prinsen.

Annons

Meghan Markle och prins Harry

Meghan Markle och prins Harry
TMZA

Meghan i ballerinor. Det händer inte ofta! Hon gillar inte att känna sig kort bredvid Harry. Under Suits-tiden brukade hon säga att hon var 170, en glädjekalkyl enligt brittiska medier, som uppger att hon är 167 cm. Harry är 188 cm.

Kronprinsessan Mette-Marit

Det finns förstås också ett gäng kungligheter som är längre än man tror. Ja, faktiskt mycket längre! Som kronprinsessan Mette-Marit – hon är 179 cm, och med Valentino-klackarna på spränger hon 190 centimeters-vallen.

Kronprinsessan Mette-Marit
Hollandse Hoogte/Shutterstock

FOTO: TT

Annons