TRENDAR JUST NU!Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Beskedet: Prins Philip förd till sjukhus

21 jun, 2017 
AvHanna Svärd
96-årige prins Philip, hertigen av Edinburgh har enligt tidningen The Telegraph lagts in på sjukhus. Det ska handla om en infektion och sjukdomsvistelsen hindrar honom nu från att delta i öppningen av det brittiska parlamentet.
Annons

Det var igår kväll som prins Philip, 96, blev inlagd på sjukhus på grund av en infektion. Prinsen som de senaste åren haft en del problem med hälsan kördes runt sjutiden på tisdagkvällen från Windsor Castle, skriver Sky news.

– Hertigen av Edinburgh blev inlagd på King Edward VII Hospital i London i går kväll, som en försiktighetsåtgärd, för behandling av en infektion som kommer från ett existerande tillstånd, ska en talesperson ha sagt till tidningen The Telegraph.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Samma person kan också meddela att prinsen är i “gott mod” men besviken att missa tillställningen.

Enligt Sky news kommer sonen prins Charles ta platsen bredvid 90-åriga drottning Elizabeth II på parlamentsöppningen.

Det brittiska hovet meddelade i maj att prins Philip kommer lämna sina kungliga uppdrag från och med september i år. Men innan dess har han kalendern fullbokad, skriver Sky news. Bland annat är ett besök hos det spanska kungahuset inplanerat under nästa månad. Efter september kommer prinsen att stå kvar som beskyddare för olika organisationer, men då utan att ha någon aktiv roll.

Foto: IBL

Annons