Hovet: Prins Philip kliver av alla sina officiella uppdrag

Vid 3-tiden på torsdagsmorgonen kallades det brittiska hovets anställda till ett blixtinkallat möte i London klockan 9 på morgonen. Mötets innehåll var superhemligt och mystiken var stor.

Till en början spekulerades det i att mötet skulle avslöja något om drottning Elizabeth, 91, eller maken prins Philip, 95, hälsa. Men strax före mötets start tillbakavisades den teorin då det kom uppgifter från en källa inom hovet om att så inte var fallet.

Trots det var oron stor och världens ögon riktades mot Buckingham palace i London.

– Möten som berör hela personalstyrkan händer då och då men att det kallas till det så här i elfte timmen är oerhört ovanligt indikerar att något stort kommer att delges, säger en källa till Daily Mail.

Strax efter 9 kom uppgifter om att mötet flyttats fram två timmar och skulle hållas först klockan 11 svensk tid.

BBC:s hovreporter Peter Hunt var den första att rapportera vad det rörde sig om – 95-årige prins Philip kliver av sina officiella uppdrag.

 

Prins Philip fyller 96 år den 10 juni, och enligt uppgifterna kommer han att leva det ljuva pensionärslivet från och med i höst.

Elizabeth kommer däremot att fortsätta styra som drottning på heltid, precis som hon gjort de senaste 65 åren. Hon tog över tronen och blev drottning 1952 efter att hennes far kung George VI avlidit i sviterna av cancer.

FOTO: Ibl