Armand Duplantis chock efter Fredrik Skavlans fråga om prins Daniel: ”På riktigt?!”

Fredrik Skavlan överraskar Armand Duplantis med sin fråga om prins Daniel

SVT, Pontus Lundahl/TT

Armand Duplantis har blivit en kunglighet inom stavhopp. Och lika barn leka bäst, sägs det. Nu berättar han om sin vänskap med prins Daniel.


Kronprinsessan Victorias dans från Vietnam-besöket gör succé: ”Härliga moves”
Slå på ljud

PI februari i år tog Armand Duplantis världsrekord i stavhopp genom att flyga över ribban som låg på 6,17 meter. Några veckor senaren gjorde han om bedriften och ökade på världsrekordet till 6,18 meter. Men det räcker inte för friidrottsstjärnan som dessutom slog världsrekordet utomhus i september.

För sina insatser tilldelades han Victoriastipendiet och var en av få personer som fick nära fysiskt när kronprinsessan Victoria firade sin 43-årsdag på Öland.

Armand Duplantis möte med prins Daniel

Under Victoriadagarna spelade han också golf tillsammans med prins Daniel, vilket han pratade om i fredags när han gästade Skavlan på SVT.

Fredrik Skavlan säger då att han har en bild på Duplantis tillsammans med sin golftränare och visar upp ett inlägg från Instagram där stavhoppsstjärnan spelar tillsammans med prinsen.

– Ja, precis, det är min golftränare, säger Armand Duplantis skämtsamt.

Han berättar vidare att prins Daniel faktiskt är riktigt duktig på att spela golf.

– Ja, prins Daniel är bra. Han är riktigt bra. Det är nästan så att han är för bra. Jag ba: ”Du måste verkligen spela mycket”. Det var väldigt roligt att spela med honom, för när vi gick ut på banan var vi som två polare bara som spelade golf och hade det trevligt, säger Duplantis och tillägger:

– Om jag inte hade vetat om att han var en prins hade jag aldrig kunnat ana det. Han är väldigt jordnära, älskar sport och älskar att spela golf.

Chocken efter Skavlans fråga

Armand Duplantis berättar också att de spelade i samma lag under den dagen som pågick i flera timmar. När Fredrik Skavlan frågan hur det gick att tilltala prinsen i tredje person blir stavhopparen förvånad.

– I tredje person?! Nej...

– Du ska ju göra det. Han är prins, informerar programledaren.

– På riktigt? Nej, men jag försökte vara hövlig och sa ers höghet och så. Men han... Jag tror att han uppskattade att få vara ”normal” och bara spela golf. När vi är ute på golfbanan är man bara i stunden och njuter av spelets svårigheter. Mest pratade vi om sport som två vanliga grabbar. Som man gör på golfbanan, svarar Duplantis.

Men hur ser deras fortsatta relation ut då? Jo, när Fredrik Skavlan frågar om han vill spela mot prins Daniel i framtiden är svaret tydligt.

– Ja, jag måste spela med prinsen igen.

– Och riktigt förnedra honom en gång för alla, frågar Fredrik Skavlan.

– Ja, det det behöver jag. Det måste jag få göra, säger världens bästa stavhoppare.

Läs också: Kristin Kaspersens snuskiga fråga till Duplantis – i direktsändning

FRÅN FÖRSTASIDAN