LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kasperssons snuskiga kommentar – i direktsändning

28 jan, 2020 
Kristin Kaspersen under Idrottsgalan.
Mitt under direktsändning kläckte Kristin Kaspersen det vågade skämtet.
– Hur lång är den?, frågade hon elitidrottaren under Idrottsgalan.
Annons
Kristin kaspersenBrand logo
Kristin kaspersen

Under måndagskvällen sändes populära Idrottsgalan på SVT. Galan är den största av sitt slag och hålls för våra svenska idrottsstjärnorna som samlas för att hylla föregående års största framgångar – och förberedelserna inför direktsändningen är minutiösa. Som programledare såg man Kristin Kaspersen, 50, som är rutinerad efter att ha lett galan ett flertal gånger.

Hon ledde galan första gången 2000 och förra året delade hon värdskapet tillsammans med David Sundin.

”Jag är så obeskrivligt glad att jag fått äran att leda Idrottsgalan igen. Jag älskar idrott, älskar att hylla människor och att se människor mötas. Idrottsgalan har allt det. Jag är tokglad”, sa hon i ett pressmeddelande när nyheten släpptes.

Tv-profilen berättade även glatt om nyheten på sin Instagram när det blev officiellt att hon skulle leda årets gala.

”IDROTTSGALAN 2020!!! Nu får jag äntligen berätta!!! Jag är sååå TOKGLAD att jag än en gång får äran att leda denna gala som ligger mig så nära hjärtat.
Jag älskar idrott, jag älskar att hylla människor, jag imponeras och inspirera av våra fantastiska idrottare och jag älskar när människor möts”, skrev hon i inlägget och fortsatte:

Annons

”Allt detta innehåller Idrottsgalan!  Jag ska för 9 gången, totalt sett sen idrottsgalans begynnelse 2000, få vara mitt ibland allt detta och leda er genom kvällen. Den 27 januari smäller det.
Jag är så galet peppad!!!”.

Kristin Kaspersens vågade skämt

Idrottsgalan präglades av både skatt och tårar – bland annat var det flera som hade svårt att hålla tillbaka tårarna när de hyllade bortgångna basketspelaren Kobe Bryant.

Programledaren Kristin Kaspersen fick även publiken att skratta ett flertal gånger – inte minst när hon drog sitt fräcka skämt. Det var när hon pratade om stavhoppning som programledaren började spekulera i hur ”stavhopparna egentligen kan resa med en så lång stav”. När Armand Duplantis, som har svenskt rekord och juniorvärldsrekord i stavhopp, gästar scenen säger Kristin Kaspersen:

– Hur lång är den?, och får hela Globen, där Idrottsgalan hålls, att gapskratta innan hon lägger till:

– Staven alltså, säger hon och fnissar gott åt sitt eget skämt.

FOTO: SVT/Jan Erik Henriksson/TT

Annons