LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seNyhetsmorgonPernilla WahlgrenAllsång på SkansenÅrets sommarpratareSigge EklundJohanna Nordström

KRÖNIKA: Nu är det dags att lägga ner Robinson

28 apr, 2024 
Robinson två gånger per år?
Inte ens Anders Lundin själv orkar titta.
Hänt:s Angelica Hedlund är kritisk mot strategin.
”Man hinner inte ens börja längta till en ny säsong”
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Robinson vår 2024, Robinson höst 2024, det är väldigt mycket nu. Vilka vann ens förra året? Pelle Lilja var ju den ena, men vem var den andra nu igen?

Hänts krönikör: Nu är det dags att lägga ner Robinson!Brand logo
Hänts krönikör: Nu är det dags att lägga ner Robinson!

Tacka vet jag Farmen. De håller sig till det gamla hederliga ursprungskonceptet.­

Tacka vet jag Farmen. De håller sig till det gamla hederliga ursprungskonceptet och som tittare vet man när det är dags. Varje år i januari är det bara att bänka sig framför tv:n och njuta av underhållningen. Trots att det är samma visa igen med deltagare som aldrig hållit i en hammare eller klappat en gris – så är det ändå kul. Kanske just för att det var så längesen man såg det sist...

Och det är här som Robinson tyvärr klampar lite i klaveret.

För tro mig, jag älskar egentligen Robinson lika mycket som Farmen. MEN, det har blivit för tjatigt. Man vet redan vad som kommer hända, man kan tävlingarna och deltagarna är inte tillräckligt intressanta för att väga upp detta tapp.

Annons

Att ha så här många säsonger hela tiden blir därmed ganska krångligt. Helt ärligt hinner jag inte ens börja längta till nästa säsong innan den redan är igång?

Det som dock räddar upp situationen är att det finns två programledare, vilket gör det aningen lättare att veta vilken säsong som är vad.

Men det är som sagt för mycket. Faktum är att till och med Anders Lundin håller med mig.

Lägg ner höst-säsongen av Robinson och satsa på vår-säsongen med Anders Lundin istället så är problemet löst. 

– Det var väl nästan året efter jag hoppade av som de började med fem avsnitt i veckan. Då tyckte jag “nej men det här går ju inte att fylla”. Det tyckte jag kanske inte heller att det gjorde så jag har ju tappat Robinson, jag har inte tittat mycket alls, sa han nyligen i podden Fotbollsmorgon.

Så, inte nog med att formatet blir urvattnat efter två säsonger så tror jag att det snarare finns fördelar med att lägga ner höst-säsongen. Deltagarnas "time to shine" i tv-rutan blir större, eftersom när det väl är Robinson – då kollar man.

Jag tror även att TV4 hade, med fördel, kunnat lägga ännu mer tid på att hitta de deltagarna (som gärna inte hoppar av), ta fram nya tävlingar och sist men inte minst: Hur glad hade man inte blivit om det ALLTID är Anders Lundin som håller i taktpinnen.

”Robinson, ni är nu två, men en av er kommer tvingas lämna”, som Anders själv hade sagt.

ROBINSON 2024
FOTO: TV4

FOTO: TV4, HÄNT

Annons