TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024Nyhetsmorgon

Tittarfavoriten Joacim fick sparken på grund av sin medverkan i Idol

06 okt, 2017 
AvJohanna Bladh
Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”
Annons

Favoriten Joacim ”Safari” Jakobsson, 29, har satsat mer än de flesta skulle våga för att vara med i Idol. Han blev sparkad från sitt jobb som säljare när han gick in i tävlingen.

– Vd:n kom till mig och gav mig ett ultimatum. Jag hade bett om två dagars ledighet för att åka upp till slutaudition och då sa de att jag måste göra ett val, antingen jobbar jag kvar eller så satsar jag på Idol, säger Joacim till Hänt.se.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Valet för Joacim blev enkelt. Trots att han har en hyra och räkningar som måste betalas varje månad så valde han att sluta jobbet för att vara med i TV4. Idag – nästan ett halvår senare – lever han på sparade pengar.

– Jag hade ingen fallskärm när jag sa upp mig, lite sparade pengar men det har gått en hel sommar sen jag sa upp mig. Jag har jobbat lite som snickare och sånt men det har silats ur i sparkassan, berättar Joacim.

Jobbet som säljare betydde mycket för honom.

– Det var mitt första riktiga säljjobb där jag kände att jag kunde utvecklas i min roll och trivdes med alla mina kollegor och tjänade bra pengar.

Men trots att han gav upp allt för att satsa på musiken är han glad över sitt val idag.

– Det finns inget annat. Jag kommer jobba för det här tills jag är där jag vill vara.

SE OCKSÅ: Hen vinner idol – enligt deltagarna själva:

Hen vinner Idol – enligt deltagarna självBrand logo
Hen vinner Idol – enligt deltagarna själv
Annons