LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Will Smith första ord om slaget på Oscars – bryter tystnaden

30 nov, 2022 
Will Smith
Oscarsgalan 2022 skapade stora rubriker – men inte av samma anledningar som vanligtvis.
Käftsmällen som delades ut av Will Smith blev årets snackis.
Nu berättar han för första gången om incidenten.
Annons
Erika om Gunilla i Svenska HollywoodfruarBrand logo
Erika om Gunilla i Svenska Hollywoodfruar

Oscarsgalan 2022 kom att bli en ännu större snackis än vanligtvis. Anledningen till detta var att den världskända skådespelaren Will Smith, 54, ställde till med en ordentlig scen och blev därmed kvällens huvudperson.

Händelsen som skapade stora rubriker är det nog inte många som missat, men för den som mot förmodan missade så gav Will Smith ut en örfil till kvällens konferencierer Chris Rock, 57.

På galan som ägde rum den 28 mars 2022, drog Chris Rock, 57, ett skämt på Jada Pinkett Smiths, 50, bekostnad. Jada är alltså Wills fru. Hon lider av alopeci, en sjukdom som orsakar håravfall. Något som Chris då alltså skämtade om.

Till en början verkade skämtet landa bra hos Will men så snart han såg reaktionen hos hans fru blev han arg och agerade snabbt på sin ilska och for upp på scenen och delade ut en rejäl käftsmäll.

Annons

Från scenen sa då Chris rock:

– Will Smith spöade just skiten ur mig, varpå Will Smith skrek:

– Ta inte min frus namn i din jävla mun.

Första intervjun sedan incidenten – nu berättar Will Smith

Många månader har passerat sedan den omtalade händelsen och nu kommer Will med en förklaring till det som skulle överglänsa mycket annat under galakvällen.

När han gästade The Daily Show så berättar han att det hela hände för att han inte mådde bra.

– Inte för att det rättfärdigar mitt beteende. Jag tappade det. Jag antar att man kan säga att man helt enkelt aldrig kan veta vad en annan person går igenom, säger han utan att utveckla vad som gjorde att han inte mådde bra, säger Will och fortsätter:

– Jag förstår att folk tycker att mitt beteende var chockerande. Jag var helt väck. Det var en ilska som hade byggts upp under en väldigt lång tid.

Annons

Will Smiths oro inför framtiden: ”Inte ska straffas för mina handlingar”

Incidenten har minst sagt gjort mycket skada för skådespelaren. Kort efter händelsen avgick han från Oscarsakademin och han har stängts av från Oscarsgalan de närmsta tio åren.

Under kvällen då galan ägde rum i våras så vann Will dessutom en Oscar för sin roll i King Richard – något som däremot glömdes bort när rubrikerna istället handlade om örfils-incidenten.

I den nya intervjun så förklarar Will att han främst är orolig över att incidenten ska lägga sig som en skugga även över hans nya film Emancipation.

– Filmteamet är min största oro. Folk som har jobbat med den här filmen har gjort sina karriärers bästa insats, och jag sätter mitt innerligaste hopp till att de inte ska straffas för mina handlingar, säger han.

FOTO: TT

Annons