Unga skådespelaren död – efter kollapsen under inspelning

Unga skådespelaren Godfrey Gao död
Skådespelaren Godfrey Gao kollapsade plötsligt under en tv-inspelning i Kina.
Trots ihärdiga räddningsinsatser förklarades han död tre timmar senare – endast 35 år gammal.
Annons

Det var under en inspelning av det kinesiska tv-programmet Jaga mig som den 35-åriga taiwanesisk-kanadensiska skådespelaren och modellen Godfrey Gao plötsligt kollapsade, vilket en rad amerikanska sajter rapporterat om.

Annons

Godfrey föll ihop medvetslös på inspelningen och hans liv gick inte att rädda. Hans bortgång bekräftades sedan av hans managment Jetstar.

”Under de tidiga timmarna av 27 november kollapsade vår älskade Godfrey under en inspelning. Olyckligtvis lämnade han oss, trots tre timmars medicinska räddningsinsatser”, meddelade en talesperson från Jetstar enligt People och fortsatte:

Annons

”Vi är väldigt chockade och sorgsna och har fortfarande svårt att acceptera det.”

Dödsorsaken fortfarande okänd

Det är fortfarande oklart vad som orsakade Godfrey Gaos tragiska kollaps och bortgång. Tv-programmet Jaga mig som Godfrey gästade beskrivs som en ”mänsklig katt- och råttalek” där två lag blandat med kända och okända personer utsätts för en rad fysiskt krävande utmaningar. Programmet visas på fastlandet i Kina på kanalen Zhejiang Television. Enligt CNN skriver kanalen själv om händelsen i ett uttalande:

”Han föll plötsligt ner till marken när han sprang, medicinsk personal behandlade honom på plats, han åktes därefter till sjukhuset för behandling”, skriver kanalen och fortsätter:

Annons

”Vi känner oss extremt bekymrade och extremt sorgsna.”

Talespersonen från Godfreys managment Jetstar uttrycker sin tacksamhet till media och Godfreys fans för deras omtanke och skriver att Godfrey inte var själv vid tillfället av hans bortgång.

”Hans managment och team var på plats och familjen åkte brådskande till platsen”, berättar talespersonen och ber samtliga att respektera familjens sorg i fred.

”Var god respektera Godfreys familj i denna tid av sorg och avstå från att störa dem. Vi kommer att hjälpa Godfreys familj att hantera begravningsarrangemang. Tack, till er alla”.

Slog igenom i Hollywoodfilm

Godfrey Gao föddes i Taiwan men flyttade under sin uppväxt till Kanada. 2004 återvände han till hemlandet för att satsa på en karriär som skådespelare och modell. 2011 blev han den första asiatiska modellen att medverka i en kampanj för modehuset Louis Vuitton och 2013 slog han igenom på bioduken när han spelade rollen som Magnus Bane i fantasyfilmen The Mortal Instruments: City of Bones. 

Annons

FOTO: TT/Dan Steinberg, TT/Stringer

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…