Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Uma Thurman: Därför vill jag bli svensk

05 okt, 2018 
AvAgnethe Alm
Uma Thurman svensk medborgare Skavlan 2018
I kvällens Skavlan berättar skådespelaren Uma Thurman om varför hon ansökt om att få bli svensk medborgare.
Annons

Hollywood-skådisen Uma Thurman, 48, vill bli svensk. Det avslöjade hennes advokat Thomas Bodström, 56, i en intervju i Mix Megapols morgonshow i juni.

– Vi träffades i New York för två veckor sedan och då hade vi ett möte. Då anlitade hon mig som advokat för det här och ska nu försöka bli svens medborgare, sa Thomas Bodström då.

I kvällens avsnitt av Skavlan berättar Uma Thurman med egna ord om hennes önskan om att få bli svensk medborgare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är fortfarande en dröm. Men min mamma är svensk, precis som mina morföräldrars släkt och en massa kusiner. Under hela min uppväxt fick jag höra att jag är svensk, säger Uma Thurman i programmet och fortsätter:

– Hade jag fötts senare, och om USA:s lagstiftning hade varit annorlunda, hade jag automatiskt fått dubbelt medborgarskap. Men när jag var liten var jag tvungen att välja. Det är något jag skulle vilja ändra om det är möjligt.

Annons

När programledaren Fredrik Skavlan, frågar om det är värt allt krångel som det är att skaffa ett nytt medborgarskap svarar hon ja, även fast hon vet att det kanske inte är säkert att hon får ett.

– Det är en så stor del av mig, en del av vem jag är, säger Uma Thurman.

Uma berättar att hon uppfostrades som svensk och att hon inte visste att hon var amerikansk förrän hon var 15 år gammal.

När Uma Thurman ansökte om medborgarskap i juni förklarade advokadet Thomas Bodström att det är en lång process, men att han hoppas det går bra eftersom Uma ser en framtid i Sverige.

– Hon vill köpa hus i Sverige och hon vill bo framöver i Sverige. Hon älskar Sverige och har en stor släkt i Skåne. Det finns väldigt mycket som gör att hon vill bli svensk men framförallt hon känner sig som svensk, sa Thomas i Mix Megapol.

I Skavlan förklarar dock Uma Thurman att en flytt till Sverige inte är möjlig förrän hennes son slutat högstadiet, vilket är om två år.

– Jag kommer vara väldigt förankrad till New York tills han är klar med skolan, säger hon i programmet.

2015 avslöjade Uma Thurman för tidningen People att hon försöker lära sig svenska tillsammans med sin son Levon, 16.

Missa inte de senaste snackisarna i nöjesvärldens just nu:

FOTO: Ibl

Annons