LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Tv-serien Dexter får en ny säsong – då har den premiär

15 okt, 2020 
Dexter, tv-serien
Succéserien Dexter gör comeback!
Efter en lång paus drar inspelningen igång år 2021, men när har den premiär?
Annons
TV-serien Dexter får en ny säsong – då har den premiärBrand logo
TV-serien Dexter får en ny säsong – då har den premiär

Den amerikanska tv-serien Dexter är innehåller brottsdrama och mysterium utan dess like. Handlingen utspelar sig i Miami, USA, och allt kretsar kring karaktären Dexter Morgan, som spelas av Michael C. Hall.

Dexter är en rättsmedicinsk tekniker som specialiserat sig på att analysera blodfläcksmönster, och hjälper polisen med utredningar. Men han är ingen ängel, utan tvärtom så lever Dexter ett dubbelliv. Parallellt med jobbet hos polisen så är han även en seriemördare.

Till en början var serien härstammad från en roman av Jeff Lindsay som hette Darkly Dreaming Dexter. Men efter första säsongen så har serien utvecklats helt oberoende av Lindsay eller hans böcker.

Dexter blev snabbt en populär serie och fick en riktigt stor tittarpublik. Michael C. Hall har nominerats flera gånger för sitt sätt att tolka rollen och år 2010 vann han en Golden Globe.

Den första säsongen hade premiär år 2006 och höll igång ända till år 2013. Men där tog det stopp – tills nu!

Annons

Dexter får en ny säsong

Efter att ha haft ett uppbrott visar det sig nu att serien får en ny säsong, rapporterar Deadline.

Den nya säsongen kommer att få hela tio nya avsnitt och detta blir alltså säsong nio.

De nya specialskrivna avsnitten kommer att spelas in under år 2021, och manusförfattaren är Clyde Phillips. Det blir alltså en comeback även för honom!

När kommer nya avsnitten av Dexter att sändas?

Gary Levine som är chef för underhållningssektionen på Showtime, tv-bolaget som tidigare producerat serien, har tidigare sagt att man endast ville återuppliva rollfiguren Dexter om det skulle kunna ske på ett kreativt sätt. Med andra ord har detta nu hänt eftersom att det blir en comeback.

Tv-serien ska alltså spelas in nästa år, så när kan det ha premiär? Det kommer gå fort! Enligt Deadline väntas premiären under hösten 2021.

FOTO: TT

Annons