Tom Pettys dolda sjukdom – kan ha orsakat stjärnans död

Tom Pettys dolda sjukdom – kan ha orsakat stjärnans död

I går avled den amerikanska rockikonen Tom Petty. Nu avslöjas det att rocklegenden led av en sjukdom som kan ha varit orsaken till det plötsliga hjärtstilleståndet.

Annons:
Mirakeltanningen nu i Sverige – bli perfekt brun utan kladd – just nu 20% rabatt med kampanjkoden ”idol”

Det var i går kväll som vi nåddes av den tragiska nyheten att en av USA:s stora rockartister Tom Petty gått bort. Artisten har haft ett otroligt inflytande över dagens pop- och rockmusik, och med band som Tom Petty and the Heartbreakers, supergruppen Traveling Wilburys och solo under Tom Petty kommer han för alltid bli ihågkommen som en av USA:s främsta bidrag till populärmusiken.

Det var Tom Pettys fru sedan 2001, Dana York, 53, som i panik ringde ”911” när hon hittade sin make livlös i deras hus i Malibu. Petty fördes till sjukhus i Santa Monica, där det konstaterades sig att han var hjärndöd och inga återupplivningsförsök vidtogs efter tidigare instruktioner från Petty.

I samtalet till ”911” som flera sajter tagit del av, bland annat The Mirror, hörs en förtvivlad Dana York.

– Min man andas inte, säger hon med gråten i halsen.

Tom Petty slog igenom stort, tillsammans med sitt band Tom Petty and The Heartbreakers, med albumet ”American Girl” (1976).

Tom Petty tillsammans med dottern Adria Petty och frun Dana York.

En av populärmusikens verkligen stora – Tom Petty – avled den 2 oktober 2017.

Tom Petty 2014.

York blir därefter instruerad att utföra hjärt- och lugnräddning, och hon blir också tillsagd att sätta sig ner på knä bredvid honom.

Efter några minuter verkar York ha fått igång Pettys andning.

– Han andas. Han andas väldigt lätt, säger hon.

Hon blir därefter tillfrågad om artisten varit sjuk. Hon svarar då att Petty haft luftrörskatarr. Något som alltså kan ha varit orsaken till det plötsliga hjärtstilleståndet.

Dana York och Tom Petty träffades under en spelning i Texas 1991. Båda var då i äktenskap, men skilde sig några år senare och inledde då ett förhållande. 2001, tio år efter att de träffats gifte de sig.

Tom Petty lämnar två döttrar efter sig från sitt första äktenskap med Jane Benyo.

LÄS OCKSÅ: Tom Petty, 66, är död – hittades medvetslös i sitt hem

LÄS OCKSÅ: Så fördelas Hefners arv – det får 31-åriga frun efter hans död

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN