Tom Cruise hot mot Katie Holmes – kan förlora dottern Suri

Tom Cruise relation med Katie Holmes och dottern Suri

Tom Cruise två senaste äktenskap har slutat i brutala skilsmässor. Nu avslöjas hur han kontrollerar exfruarna Katie Holmes och Nicole Kidman – och hur de riskerar att förlora sina barn.
Hemma hos Katie Holmes
Slå på ljud

Tom Cruise, 57, och Nicole Kidman, 52, var gifta i elva år och utgjorde ett av 90-talets största Hollywoodpar. Eftersom de hade svårigheter att bli gravida adopterade de barnen Isabella, idag 27, och Connor, idag 25, ihop. När Tom blev alltmer aktiv inom Scientologi-kyrkan tog han också familjen med sig. Nicole lämnade däremot kyrkan i samband med skilsmässan 2001.

Historien upprepade sig när Tom Cruise 2005 gifte om sig med Katie Holmes, 41, och fick dottern Suri, 13. Även Katie blev en viktig del av scientologin men efter blixtskilsmässan 2012 såg hon till att både hon och dottern lämnade samfundet för gott. Trots det har kyrkan och Tom fortfarande ett järngrepp om de båda stjärnskådisarna och kontrollerar både vad de får säga och vilka de får umgås med.

Med sin advokatpappas hjälp såg Katie Holmes till att få full vårdnad om Suri efter skilsmässan och Tom har därför inte träffat sin dotter på nästan åtta år! Kyrkan förbjuder nämligen sina medlemmar från att ha kontakt med avhoppare, och eftersom både Isabella och Connor gått i Toms fotspår och växt upp till djupt troende scientologer, har inte heller Nicole träffat sina två äldsta barn på flera år.

– De har fattat beslutet att bli scientologer. Det är vårt jobb som föräldrar att alltid älska dem ovillkorligt, säger hon i tidningen The Sun.

Nicole Kidman stoppades från sonen Connors bröllop

Ryktet säger att Big little lies-stjärnan inte ens var bjuden på sonens bröllop, och det är kanske inte är konstigt med tanke på att Connor i hela sitt liv har blivit uppmanad att hata sin mamma. Det avslöjar Sam Domingo som nyligen lämnade scientologi-kyrkan efter 22 år.

– Efter skilsmässan isolerades Isabella och Connor från de andra barnen och tvingades till läger-liknande förhållanden där de lärde sig att hata Nicole Kidman för att hon är en ”suppressiv person”, säger Sam i Los Angeles magazine.

En ”suppressiv person” är scientologernas namn på någon som hindrar medlemmars spirituella utveckling.

Trots att både Nicole Kidman och Katie Holmes länge var aktiva inom rörelsen har de inte yppat ett enda ord om Scientologin eller dess medlemmar offentligt sedan flykten. Och det tros finnas förklaringar till det: Enligt andra avhoppare tvingades de skriva på hemliga kontrakt som förbjuder dem från att prata om organisationen. Källor tror också att det var därför Katie väntade i nästan sex år innan hon visade upp sig offentligt med förre pojkvännen Jamie Foxx, 52 – hon var helt enkelt förbjuden att dejta någon annan öppet under lång tid efter skilsmässan från Tom Cruise.

– Varför har varken Katie eller Nicole pratat ut om Scientologin? Jag tror de tvingades skriva på kontrakt som förbjuder det, säger skådisen Leah Remini, 49, som själv är avhoppare och har gjort flera dokumentärer som sekten.

Katie Holmes riskerar förlora vårdnaden om Suri

Leah och Katie brukade vara vänner när de båda ingick i kyrkans inre krets. Men idag är det nästintill en omöjlighet att de båda ska kunna umgås.

– Tro mig, Katie får inte ens äta middag med mig trots att vi brukade stå varandra nära. Då skulle hon riskera att förlora vårdnaden om Suri. Det är äckligt, säger Leah i LaPalme magazine.

Fler insiders bekräftar att skådisarna förbjuds träffas.

– Alla vet att Katie Holmes och Nicole Kidman skrev under hemliga dokument. Ingen av dem skulle någonsin riskera att göra kyrkan eller Tom Cruise upprörda genom att synas med någon som Leah Remini, säger en annan avhoppare i tidningen NW.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN