LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Star Trek-skådespelaren död – skickas upp i rymden

29 aug, 2022 
William Shatner och Nichelle Nichols
”Rymden – den sista utposten”.
Nu blir den klassiska Star Trek-frasen verklighet.
Skådespelaren Nichelle Nichols aska skickas ut i rymden.
Annons
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022Brand logo
Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

Det var i slutet av juli som Nichelle Nichols familj meddelade att skådespelaren gått bort.

”Jag beklagar att jag behöver meddela att ett stort ljus på himlavalvet inte längre skiner för oss så som det har gjort i så många år. I går kväll gick min mamma, Nichelle Nichols, bort”, skrev sonen Kyle Johnson på twitter.

Star Trek
Nichelle Nichols fick sitt genombrott i Stark Trek. Här tillsammans med DeForest Kelly (”Bones”) Leonard Nimoy (”Spock”) och William Shatner (”Kapten Kirk”).

Flera Star Trek-skådespelare hyllas

Nu en månad senare kommer beskedet att Nichols sista färd kommer att bli till rymden. Ett amerikanskt företag som samarbetar med NASA har med skådespelarens familj beslutat att delar av Nichols aska kommer att skjutas upp med en rymdfarkost.

Annons

Nichols är inte den första Star Trek-skådespelare som föräras med en sista resa ut i evigheten. Även framlidna skådespelarna James Doohan, som spelade Scotty, Mahel Barret-Roddenberry, som spelade sjuksköterskan Christine Chapel, samt hennes make, tillika Star Trek-skaparen Gene Roddenberry kommer att "följa med" på resan, rapporter the Guardian.

Det är ännu oklart när farkosten kommer att skjutas upp.

Nichelle Nichols och William Shatner
Nichelle Nichols och William Shatner skrev historia i Star Trek.
Annons

Historiska ögonblicket i Star Trek

Nichelle Nichols spelade löjtnant Uhura i den idag kultförklarade 60-talsserien Star Trek. Med sin roll bröt Nichols flera barriärer i Hollywood då hon kom att bli en av de första svarta kvinnorna att synas i en så stor tv-produktion. Hon var även med och skapade historia då hon i serien kysste kollegan William Shatner, som spelade kapten Kirk; vilket var en av de första gångerna som en svart och en vit skådespelare kysstes i tv.

Nichelle Nichols blev 89 år.

FOTO: TT

Annons