Spice Girls-stjärnan Mel C talar ut om okända sexuella övergreppet

Spice Girls

Spice girls-ikonen Mel C väljer nu för första gången att berätta om det sexuella övergreppet hon utsattes för innan bandets första riktiga konsert.
– Jag ville inte göra något väsen, säger artisten.
Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad
0:37

Efter reklamen: Hollywoodfruns nära relation till realityprofilen avslöjad

(0:37)

Slå på ljud

Melanie Chisholm ”Mel C” var en av medlemmarna i Spice Girls tillsammans med Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Halliwell och Victoria Beckham.

Bandet har tampats med både framgångar och motgångar. Det stormade rejält kring popgruppen när de för ett par år sedan skulle återförenas i en världsturné. Denna ställdes tvärt in på grund av ett sexbråk gällande medlemmen Melanie Brown.

Men nu talar medlemmen Mel C ut för fösta gången om det sexuella övergrepp hon utsattes för av en massageterapeut på ett spa i Istanbul 1997.

En hemlighet hon burit på i 25 år.

Mel C blev deprimerad efter tiden med Spice Girls

När Mel C för ett år sedan gästade The Graham Norton Radio Show lättade hon minst sagt på hjärtat. Artisten berättade då öppenhjärtigt hur hon drabbats av depression efter tiden med tjejgruppen.

– Jag höll det hemligt och jag tror att folk omkring dig är ganska medvetna om det men de vet inte hur de ska närma sig dig, säger Mel C enligt Daily Mail.

– Jag har lidit av ätstörningar också. Jag tror att många skäms väldigt mycket över det som om det vore en svaghet och du har förlorat kontrollen. Det är så viktigt att be om hjälp och aldrig någonsin skämmas för det. Vi har alla problem. Människor behöver människor.

Spice Girls

The Spice Girls under MTV Video Music Awards år 1997.

FOTO: Emile Wamsteker
Spice girls

Spice Girls.

FOTO: Granitz/Mediapunch/REX

Mel C talar ut om sexuella övergreppet för första gången

I en intervju med Elizabeth Days How to Fail-podcast inför artistens kommande memoarbok Who I Am berättar Mel C för första gången om ett övergrepp som inträffade innan bandets första stora framträdande.

– Vi var i Istanbul. Vi gjorde två shower där borta och vi hade aldrig gjort en stor konsert tidigare, så uppenbarligen hade vi repeterat i veckor med allt ifrån kostym, smink, hår och allt ledde mot toppen av allt jag någonsin velat göra, och någonsin velat vara, minns Chisholm, enligt sajten Hollywoodreporter.

Hon fortsätter:

– Det som driver mig är att stå på scen och vara artist. Kvällen inför den första Spice Girls-showen någonsin så jag unnar mig en massage på hotellet.

I samband med massagen blev hon utsatt för ett sexuellt övergrepp – en hemlighet hon levt med i flera år. Artisten bekräftar därefter nu att det kändes viktigt för henne att ta upp det just nu.

– Jag ville inte göra något väsen, men jag hade inte heller tid att ta itu med det, säger hon och tillägger:

– Jag tror faktiskt att det är väldigt viktigt för mig att säga det och att äntligen ta itu med det och bearbeta detta.

Mel C

Mel C förra året.

FOTO: Phil Lewis/SOPA Images/Shutterstock

FOTO: NASH / BACKGRID UK / TT

FRÅN FÖRSTASIDAN