Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Selma Blair svårt sjuk: ”Blev aldrig tagen på allvar”

28 okt, 2018 
AvStina Dahlgren
Selma Blair
Skådespelerskan Selma Blair har drabbats av den obotliga nervsjukdomen Multipel skleros, MS. Nu berättar hon om den tuffa tiden. ”Jag vill leka med min son igen”, skriver hon på Instagram.
Annons

Skådespelerskan Selma Blair, 46, har drabbats av den obotliga nervsjukdomen multipel skleros, eller MS som den förkortas. På Instagram berättar hon nu att hon fick diagnosen den 16 augusti i år.

”Jag har haft symptom i flera år men blev aldrig tagen på allvar”, skriver skådespelerskan. 

MS skadar nerverna och gör att impulser inte kommer fram som de ska. Selma har länge känt att hennes vänstra sida inte har hängt med i hennes rörelser. Hon har under inspelningar fått be sin kostymör om hjälp att klä sig.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Jag är funktionshindrad. Jag ramlar ibland. Jag tappar saker. Mitt minne är suddigt. Och min vänstra sida frågar efter direktiv från en trasig gps. Men vi klarar det. Och jag skrattar och jag vet inte exakt hur jag ska göra men jag kommer att göra mitt bästa.” skriver Selma. 

Hon berättar att hon har haft symptomen i över 15 år, och alltid fått stort stöd både på arbetsplatser och från vänner och familj. Det hon trodde var en nerv i kläm visade sig till slut vara något helt annat. 

Annons

”Jag har inga svar. Ni förstår, jag vill sova. Men jag är en framåtgående person och jag vill att mitt liv ska vara komplett på något sätt. Jag vill leka med min son igen. Jag vill gå längst med gatorna och rida på min häst. Jag har MS och jag är ok. Men om du ser mig tappa skräp över hela gatan, hjälp mig gärna att plocka upp det. Det tar en hel dag för mig att göra det själv.” skriver Selma.

Selma har sonen Arthur, 7, tillsammans med sin tidigare partner Jason Bleick.

Multipel Skleros är en sjukdom i det centrala nervsystemet. Inflammationer och ärr uppstår på nervtrådarna och gör att impulser inte kommer fram. Symptom kan vara skakningar, svårigheter med balansen, stelhet i musklerna, värk och trötthet. Man kan inte bota sjukdomen men man kan bromsa den med hjälp av läkemedel.

Källa: 1177

FOTO: IBL

Annons