Sex and the city får en uppföljare – utan Kim Cattrall som Samantha

Sex and the city får uppföljare

FOTO: TT
HBO bekräftar att det blir ännu en uppföljare till tv-serien Sex and the city.
Dock saknas en viktig roll – Samantha, som spelas av Kim Cattrall.
Slå på ljud

Tv-serien Sex and the city bygger från början på boken med samma titel, skriven av Candace Bushnell från år 1997. Redan 1998 hade tv-serien premiär och blev snabbt succé. Sedan dess har tv-tittarna kunnat följa Carrie Bradshaw, som spelas av Sarah Jessica Parker, Miranda Hobbes som spelas av Cynthia Nixon, Charlotte York som spelas av Kristin Davis och såklart Samantha Jones, som spelas av Kim Cattrall.

Totalt är det sex säsonger som har sänts, samt två långfilmer. Och nu visar det sig att tv-tittarna ska få ännu mer!

Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker och Kristin Davis.

Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Sarah Jessica Parker och Kristin Davis.

FOTO: RCF/MEGA/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

LÄS MER: Det tog deltagarna med sig som personlig sak till Farmen 2021

Så blir nya uppföljaren av Sex and the city

HBO har nu bekräftat att det blir ytterligare en uppföljare av tv-serien. Denna gång kommer det dock bli lite annorlunda.

I den nya uppföljaren kommer tittarna att få följa Carrie, Miranda och Charlotte, som nu är i 50-årsåldern. Det blir alltså en helt ny serie som heter And just like that..., men en person saknas.

Kim Cattrall finns inte med i rollistan för den nya serien. Detta är dock inte något som HBO betonar, utan karaktären Samantha simpelt utesluts i deras pressutlåtande.

– Jag växte upp med de här personerna och jag är spänd på att se hur deras historier utvecklas i det här nya kapitlet, säger Sarah Aubrey, chef för originalinnehåll på HBO Max, i ett uttalande. Hon fortsätter:

– Med den ärlighet, skärpa, humor och den älskade staden som alltid har definierat dem.

Bråket mellan Kim och Sarah Jessica

I Sex and the city får tittarna se ett kompisgäng som stöttar varandra i vått och torrt. Men bakom kamerorna har stämningen varit långt ifrån god.

Att det har pågått ett bråk mellan Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker har nog inte undgått många fans. Ryktet om att skådisarna inte kommer bra överens startade i samband med att Sex and the city började sändas på tv, det vill säga för över 20 år sedan.

Bråket blossade upp rejält i samband med att det avslöjades att det inte blir en tredje Sex and the city-film. Kim förklarade då i intervjuer att hon var besviken att Sarah Jessica fick henne att framstå som en diva.

2018 skrev Sarah Jessica Parker ett inlägg på Twitter där hon visade sitt stöd till Kim Cattrall efter att hennes bror gått bort. Detta mottogs inte väl av kollegan, som svarade med en syrlig kommentar:

”Jag behöver inte din kärlek eller stöd i denna tragiska tid, Sarah Jessica Parker”, skrev hon på Instagram.

Om det är detta bråk som ligger till grund för att Kim Cattrall valt att tacka nej till uppföljaren återstår att se.

När har den nya uppföljaren av Sex and the cityAnd just like that... premiär?

Det alla nu undrar är ju när denna nya serie har premiär. Datumet är dessvärre ännu inte satt. Men inspelningarna däremot, de drar igång redan i vår. Var+ I New York såklart!

LÄS OCKSÅ: Jennifer Anistons hårda ord om bakslaget för Vänner

LÄS OCKSÅ: Här är alla kärlekspar som medverkar i Älskar, älskar inte 2021

FOTO: New Line Cinema/TT, Catuffe/SIPA/TT

SENASTE NYTT!