Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo
Festis marknadsföring banner

Selma Blairs känslosamma ord om obotliga sjukdomen: ”Rädd”

02 aug, 2019 
AvOla Brising
Selma Blairs ord om MS
Selma Blairs lider av en aggressiv och obotlig nervsjukdom som har vänt hennes liv upp och ner. På Instagram delar hon med sig av den tuffa kampen – och följarna rörs till tårar över hennes ärlighet.
Annons

Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansenBrand logo
Elle Fanning svimmade efter klädmissen – kritiseras av fansen

Hollywoodstjärnan Selma Blair, 46, som är känd från filmer som Legally Blonde och Snygg, sexig och singel, diagnosticerades med den obotliga nervsjukdomen multipel skleros, MS, för snart ett år sedan. Hon hade haft symptom i över 15 års års tid innan hon slutligen den 16 augusti 2018 fick diagnosen. Läkarna hade inte tagit henne på allvar innan dess.

”Jag är funktionshindrad. Jag ramlar ibland. Jag tappar saker. Mitt minne är suddigt. Och min vänstra sida frågar efter direktiv från en trasig gps. Men vi klarar det. Och jag skrattar och jag vet inte exakt hur jag ska göra men jag kommer att göra mitt bästa.”, skrev skådespelerskan på Instagram i oktober.

I mars intervjuades Selma om sin sjukdom i ABC News samtidigt som hon var inne i ett svårt skov och hon sa då:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är väldigt glad att få visa hur det är leva med en aggressiv form av multipel skleros. Som du märker har jag svårt att prata. Jag har så kallad spastisk dysartri just nu.

Intervjun var så hjärtskärande att många tittare började gråta. För en vecka sedan kom dock skådespelerskan med ett positivet besked då hon på Instagram berättade att hon efter att ha tagit sig igenom en svår period av behandlingar äntligen skulle hem till familjen igen. Efter att ha förklarat att hon tyvärr kommer att vara immunkomprimerad under de kommande tre månaderna avslutade hon uppdateringen med de hoppfulla orden:

”Jag ser allt mycket klarare nu. Och jag är uppspelt över att få dela den här resan som jag redan befinner mig på. För nu, är det dags för återhämtning”

Återhämtningen efter cellgifterna är tuff

Väl tillbaka hos familjen började hon i tisdags med att berätta öppet och ärligt om den tuffa återhämtningsperioden för sina följare på sin Instagram. Det första inlägget som publicerades då var en selfie på vilken hon log, men där man också ser att hon har ett sår i pannan. Till bilden skrev Selma:

Annons

”Jag har haft den här sårskorpan i pannan i två månader. För mig sticker det ut lika mycket som mitt skalliga huvud. Jag bryr mig inte om den, lika lite som jag bryr mig om att jag har tappat allt hår. Men skulle mina ögonbryn ramla av så skulle jag börja sjunga i en annan tonart.”

https://www.instagram.com/p/B0idTrUHEtP/

Över 5 000 personer har kommenterat bilden de senaste dagarna och alla kommentarer är väldigt peppande. Många skriver hur vacker hon är och hur mycket hon inspirerar och hjälper andra som är sjuka.

Det hon la ut på onsdagen var desto mörkare och jobbigare att läsa. Nu skrev istället Selma till en bild av sin ben i badkaret, vilka var fulla av stora blåmärken:

”Sömnlöshet. Jag är som en bebis som inte kan sova. Rädd och vill gråta. Jag vill ha min mamma. Jag vill det. Jag tar ett bad och gråter. Början är svår. Jag måste komma ihåg det”

https://www.instagram.com/p/B0krQC4nDbH/

Annons

Det märks på de över 8000 kommentarer som redan ramlat in under denna bild att följarna är extremt illa berörda, även om de fortfarande försöker peppa Selma så mycket det bara går. Skådis-kollegan Halle Berry, 52, skriver till exempel:

”Skickar så mycket kärlek och ljus som går till dig. Du fixar det! Jag mår också alltid bättre efter att ha fått gråta ut ordentligt.”

Tackar sin familj och följarna för allt stöd

I torsdags kom ytterligare ett inlägg, en selfie hon tagit tillsammans med sonen Arthur, 8, och till bilden skriver Selma en lång känslosam, men åter väldigt mycket mer hoppfull text.

”Det är alltid som mörkast strax före gryningen, har jag alltid fått höra. Jag försöker ha det i åtanke, men blir fortfarande överväldigad av mörkrets kaos. Och jag är så djupt berörd av hur många människor som ringt eller skriva stöttande kommentarer till mitt senaste inlägg.”

Selma fortsätter med att förklara:

Annons

”Mitt gamla jag skämdes, skämdes över att vara så transparent och öppen med min sårbarhet och rädsla. Och jag ville radera bilden. Ord från det sårade hjärtat. Men ni alla fick ändrade på det med era stöttande ord. Jag är ödmjuk inför detta. Jag kunde inte ens läsa allt ni skrev förrän nu”

https://www.instagram.com/p/B0oBFYOHUNS/

Selma skriver också och berättar om stödet hon får från maken Jason Bleick, 49:

”När jag kom hem grät jag så högt i Arthurs pappas armar. Bara han förstår vad jag slåss för, vår son. Och han har gett Arthur en bekymmerslös sommar fylld av fiske vilket jag är så tacksam för. Jag misslyckades som mamma en miljon gånger igår. Men Arthur klarade det bra. Världen stannade inte.”

Efter en lång beskrivning av alla problem cellgifterna gett upphov till och en kärleksförklaring till sonen, som hon också berättar själv tog selfien ifråga, avslutar hon texten med orden:

”Tack universum. Jag ska klara det. Ha tålamod… Vi måste vara försiktiga med oss själva och andra. Det är en underbar känsla. Tack till er alla här och till alla i mitt liv som har hjälpt mig de senaste dagarna. Jag kommer att fixa det nu.”

FOTO: EMHA, Richard Shotwell

Annons