Artikeln innehåller reklamlänkar

Selma Blairs förändring efter obotliga sjukdomen

Selma Blair har tagit sig igenom en period av tuffa behandlingar för sin MS. Hon firar det på Instagram med sina 1,7 miljoner följare.

 

I höstas berättade vi att Hollywoodstjärnan Selma Blair, 46, som är känd från filmer som Legally Blonde och Snygg, sexig och singel, hade diagnosticerats med den obotliga nervsjukdomen multipel skleros, MS. Hon hade haft symptom i över 15 års års tid innan hon slutligen den 16 augusti 2018 fick diagnosen. Läkarna hade inte tagit henne på allvar innan det.

Sjukdomen MS skadar nerverna och gör att impulser inte kommer fram som de ska. Selma har länge känt att hennes vänstra sida inte har hängt med i hennes rörelser. Hon har under inspelningar fått be sin kostymör om hjälp att klä sig.

”Jag är funktionshindrad. Jag ramlar ibland. Jag tappar saker. Mitt minne är suddigt. Och min vänstra sida frågar efter direktiv från en trasig gps. Men vi klarar det. Och jag skrattar och jag vet inte exakt hur jag ska göra men jag kommer att göra mitt bästa.”, skrev skådespelerskan på Instagram i oktober.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

I mars lät hon sig för första gången intervjuas om sin sjukdom i ABC News. Efter att ha gjort det gick Selma dessutom på Vanity Fairs Oscars-fest med en specialdesignad diamantklädd käpp.

Tv-intervjun med henne berörde många tittare så mycket att de började gråta. Under själva intervjun var nämligen Selma inne i ett svårt skov. Hon måste anstränga sig enormt för att tala rent och sa till intervjuaren med darrig röst:

– Jag mår bra och är väldigt glad att se dig. Jag är framför allt väldigt glad att få visa hur det är leva med en aggressiv form av multipel skleros. Som du märker har jag svårt att prata. Jag har så kallad spastisk dysartri just nu.

Firar att hon får återhämta sig efter många tuffa behandlingar

Och nu skriver Selma plötsligt på Instagram att hon firar att hon tagit sig igenom en intensiv period av behandlingar för sjukdomen. På bilden står hon med rakat huvud och ler intill en sorts gång-assistans-cykel. Skådisen förklarar:

”Idag är en dag att fira. Jag släpps ut från vården av ett otroligt team av sjuksköterskor, tekniker och en läkare med visioner, en läkare som tror på min helande styrka lika mycket som jag själv gör”

Skådespelerskan fortsätter:

”Det här har varit en process. Och det kommer att fortsätta vara en process. Jag kommer att vara immunkomprimerad under de kommande tre månaderna åtminstone. Så inga kyssar, snälla ni. Jag ville se till att alla komplikationer skedde i min privat sfär. Och vi tog oss igenom det briljant.”

Hon avslutar det hela med att tacka sina 1,7 miljoner följare för all kärlek och allt stöd och skriver sedan:

”Jag ser allt mycket klarare nu. Och jag är uppspelt över att få dela den här resan som jag redan befinner mig på. För nu, är det dags för återhämtning”

Foto: TT, Instagram

SENASTE NYTT!