TRENDAR JUST NU!MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo Boo

Så gick det sen för skådisarna i Beverly Hills – bråk och skandaler

29 feb, 2024 
AvHANS & ANNA SHIMODA
Erika Svensson
Skådisarna i Beverly Hills
Beverly Hills 90210 blev en av 90-talets största tv-succéer, och det drama som förföljde karaktärerna har även hängt med seriens stjärnor senare i livet.
Så här lever skådisarna från kultserien idag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hänts reporter lär 90-talsikonen Jason Priestley svenskaBrand logo
Hänts reporter lär 90-talsikonen Jason Priestley svenska

Det var en av 90-talets största tv-succéer, men intrigerna i Beverly Hills 90210 återspeglades också bakom kulisserna. Även efter seriens slut har dramatiken fortsatt och stjärnornas liv har kantats av allt från otrohetsskandaler, nära döden-upplevelser, slagsmål – och mögel!

Beverly Hills 90210

Sparkades från storscenerna

Seriens stjärna Shannen Doherty, 52, blev snabbt känd som en strulig person som kom och gick lite som hon ville. Det ryktades att hon festade om nätterna och ofta hamnade i bråk med sina motspelare.

Beverly Hills 90210

Tori Spelling, 50, har berättat att hon en gång såg Shannen och Jenny Garth, 51, slåss med knytnävarna! Det gick så långt att Shannen plötsligt försvann ur serien. Vissa rykten säger att hon stack självmant eftersom hon inte tålde Jenny, medan andra menar att det var Tori, vars pappa Aaron Spelling producerade serien, som fått henne sparkad.

Annons

Samma visa väntade Shannen i nästa storserie Förhäxad – även den fick hon lämna efter rykten om att vara svår att jobba med och hon fick det föga smickrande smeknamnet ”The Iconic bad girl of the nineties”. Efter problemen i karriären har hon drabbats av ännu värre bakslag.

Shannen Doherty drabbad av cancer i hjärnan och skelettet

2020 berättade Shannen att hon var döende i bröstcancer, som senare spridit sig till lymfkörtlarna, hjärnan och skelettet. Trots den dystra prognosen vägrar stjärnan att låta sig nedslås.

– Jag vill inte dö. Jag är inte klar med att leva. Jag är inte klar med att älska, jag är inte klar med att skapa. Jag tror att jag skulle vara rädd för döden om jag inte var en bra person, men det är jag. Jag vill bara inte dö. Det är skillnaden, säger hon i People magazine.

Annons

I december startade Shannen podcasten Let’s be clear with Shannen Doherty. Där berättar hon att hon hoppas kunna ”klämma ut fem år till”.

– Det kommer att finnas fler valmöjligheter som kan ge oss fem år till. Sedan, efter ytterligare fem år, kan det finnas andra valmöjligheter, och så småningom finns ett botemedel.

Beverly Hills 90210

”Kom inte på min begravning”

Enligt podden har Shannen redan begravningsplanerna klara, men något hon inte kommer kunna styra över är gästlistan.

– Det finns många personer som jag tror skulle komma, som jag inte vill ha där, säger hon och tillägger:

– De kommer göra det för det är den politiskt korrekta saken att göra och de vill inte framstå som dåliga människor, så jag vill typ att de ska slippa den pressen och jag vill att min begravning ska vara som en kärleksfest. Jag vill inte att folk ska gråta eller tänka för sig själva typ: ”Tack gode gud att den där bitchen är död nu.”

Annons

Otrohet, skuldberg och sprit

Tori Spelling har inte heller haft det lätt efter seriens slut. 2004 föll hon pladask för sin motspelare Dean McDermott, 57 – trots att de båda var gifta. Ett år senaste var de skilda och fria att gifta sig med varandra på Fiji.

Äktenskapet följdes i flera realityserier men 2011 skakades relationen om rejält när Dean var otrogen! Äktenskapet höll dock till i somras och resulterade i fem barn – och ett enormt berg av obetalda skatter och kreditskulder som idag ligger på runt tio miljoner kronor!

Beverly Hills 90210

På grund av hennes vana att strö slantarna omkring sig har Toris mamma Candy sett till att dottern inte fått se ett korvöre av pappa Arons efterlämnande förmögenheter! Dean tog fulla ansvaret för separationen.

Annons

För The Daily mail förklarade han i höstas att det var hans alkohol och tablettberoende som förstörde relationen.

– Det enda Tori har velat är att jag ska vara frisk och lycklig. Jag förstörde något vackert, dag efter dag, år efter år.

Tori Spelling lever i mögel

Sedan separationen har många noterat att Tori förändrats drastiskt vad gäller utseendet. Kroppen har blivit magrare, läpparna fylligare och kläderna mindre och mer hudvisande. Hon har också lidit av svåra hälsokriser och pendlade förra våren in och ut från sjukan med mystiska åkommor.

Det visade sig att hennes hus var mögelskadat, vilket gjort både henne och flera av de fem barnen sjuka! De tvingades flytta ut och bodde en period under sommaren på en camping – långt ifrån den Hollywood-glamour Tori själv växte upp i.

Sedan Beverly Hills-tiden har Tori och Jennie Garth varit nära vänner och idag har de podcasten 9021OMG ihop, och har också lanserat en gemensam inredningskollektion via shoppingkanalen QVC.

Annons

Ian Ziering slog sönder sin loge

Det är inte bara tjejerna i serien som har skapat dramatik. Ian Ziering, idag 59, har erkänt att han skapade kalabalik i sitt omklädningsrum under inspelningarna. Han blev en gång så arg av att få sina scener bortklippta att han I protest vandaliserade sin loge! Den våldsamma sidan sitter visst i för nyligen hamnade Ian i trafikbråk med medlemmar ur ett mc-gäng..!

Ian var på nyårsafton ute och åkte bil med 10-åriga dottern Penna. Penna och systern Mia, 13, är ett resultat av äktenskapet med sjuksköterskan Erin Ludwig, som han var gift med mellan 2010 och 2019. Innan henne var han gift med Playboy-modellen Nikki Schieler.

På nyårsdagen publicerade sajten TMZ ett videoklipp som visade hur mc-gänget slog sönder vindrutan och sidospeglarna på skådisens bil – som dottern befann sig i!

Senare ses Ian och gängen fajtas med både slag och sparkar. Senare publicerades ett nytt klipp som bevisade att det faktiskt var Ian själv som startade bråket!

Annons

Videon visade hur en i gänget bytte sida av vägfilen och körde framför skådisens Merca. Ian blev då vansinnig och gick ut för att slå till föraren, vilket alltså var det som startar tumultet.

Beverly Hills 90210

Jason Priestley jobbar i Sverige efter kraschen

Karaktären Brandon spelades av fluff-frisyren Jason Priestley, idag 54, som vid sidan om Luke Perry var Beverly Hills tjejidol – trots sina stökiga sidor.

1999 körde han rattfull, kraschade sin Porsche mot en telefonstolpe och blev av med körkortet i ett år. 2002 var han inblandad i en ännu allvarligare bilolycka. Han kraschade in i en vägg med sin racingbil under träning och bröt ryggen, båda fötterna, fick hjärnskakning och svåra ansiktsskador. Han tappade minnet och fick lära sig att gå igen från grunden!

Annons

När han väl var tillbaka på fötter igen skrev han en självbiografi, som fick hans före detta motspelare Shannen att gå i taket. Hon hävdade envist att det var på grund av olyckan och minnesförlusten som han porträtterade henne som en bortskämd diva i boken…

Under senaste året har Jason jobbat mycket i Sverige, när han kunnat ses i serien Börje – The Journey of a legend.

– Han var en superstjärna och är fortfarande älskad och dyrkad i Kanada, särskilt i Toronto, sa kanadensaren när han gästade Carina Bergfeldt i höstas.

Beverly Hills 90210

Gabrielle Carteris ljög om sin ålder

Att Gabrielle Carteris, 63, hade hunnit fylla 29 hindrade henne inte från rollen som high school-elev (vilket kan ha berott på att hon på sin audition ljög om sin ålder). Hon lämnade BH 1995 och fick den egna talkshowen Gabrielle, som lades ner efter en säsong.

Annons

Hon har senare varit fackligt aktiv som ordförande för fackföreningen SAG-AFTRA, som representerar över 100 000 skådisar. Under omvalet 2022 lämnade hon istället över till Nanny-stjärnan Fran Drescher, som var den som ledde skådisstrejken förra året.

Brian Austin Green, 50, har efter BH främst varit omtalade för sitt kärleksliv. 2004 började han dejta kollegan Megan Fox – när han var 30 och hon 18. Relationen blev stormig och paret gjorde slut och återförenades om vartannat. Förhållandet resulterade också i de tre sönerna Noah Shannon, 11, Bodhi Ransom, 9 och Journey River, 7.

2020 tog det slut för gott när Megan kärade ner sig i sin motspelare Machine Gun Kelly. Även Brian har gått vidare och förlovat sig med tv-dansaren Sharna Burgess, 38. 2022 välkomnade de sonen Zane.

Beverly Hills 90210

Brian Austin Green mystiskt sjuk i över fyra år

Brian har också kämpat mot svåra hälsoproblem, som han har beskrivit som ”stroke-liknande symptom”. Den mystiska åkomman gjorde honom yr och sängliggande och försämrade hans förmåga att prata.

Annons

Efter lång tid fick han beskedet att han drabbats av ulcerös kolit, eller blödande tjocktarmsinflammation, men inga läkare kunde hitta orsaken till problemen.

– Det pågick i fyra och ett halvt år. Det gick så långt att jag började låta som en 90-årig gubbe. Jag kunde inte prata. Jag kunde inte läsa. Jag kunde inte skriva, säger han i podcasten Sex, likes and spray tans.

Till slut testade skådisen alternativ vård och hittade en expert på kinesiologi som visade att problemen berodde på för mycket gluten- och mejeriprodukter, i kombination med stress.

– Jag var så borta i hjärnan att jag introducerade min bästa vän sedan 25 år tillbaka för min syster – som han också har känt i 25 år!

Beverly Hills 90210

Stjärnorna som lämnat oss

Alla tonårstjejers stora kärlek Dylan, som spelades av Luke Perry, blev en ikonisk idol. Han har på senare år setts i ungdomsserien Riverdale och planen var enligt uppgift att han också skulle göra några inhopp i nyinspelningen BH90201.

Men i februari 2019 drabbades han av en massiv stroke. Några veckor senare avled han efter sviterna av en andra stroke, endast 52 år gammal.

Så nyss som den 16 januari nåddes världen av beskedet att även Beverly Hills-stjärnan David Gail gått bort av plötsligt hjärtstopp, 58 år gammal.

FOTO: TT, Instagram

Annons