Rockstjärnan Dusty Hill är död – blev 72 år gammal

Dusty Hill

Basisten Dusty Hill har gått bort, det skriver hans kollegor i ett uttalande på Facebook. Han blev 72 år gammal.
”Vi är ledsna över nyheten”, skriver gruppen.

ZZ Tops var ett av 70- och 80-talets hetaste rockband. Många kommer ihåg dem som "killarna med skägget" eftersom det var väldigt ovanligt att ha skägg på den tiden.

Bandet har spelat tillsammans i över 50 år och därför är nu sorgen total bland de andra bandmedlemmarna. Det är i ett gemensamt uttalande på Facebook som kollegorna kan meddela den otroligt tråkiga nyheten.

”Vi är ledsna över nyheten i dag att vår vän, Dusty Hill, har gått bort i sömnen i sitt hem i Houston”, skriver bandkollegorna Billy Gibbons och Frank Beard.

Dödsorsaken är ännu oklar. Enligt TMZ ska Dusty Hill ha förts till sjukhus nyligen på grund av en höftskada. Tidigare i veckan genomförde bandet en spelning utan sin basist. Om skadan har något med dödsfallet att göra är fortfarande oklart.

INSIKTEN Suzanne Sjögrens ord till ex-maken Anders och Charlotte Perrelli

Kollegornas stora sorg efter dödsfallet

ZZ Top bildades i Houston år 1969 och under årens lopp har de skapat sig många fans. År 2004 hamnade på Wall of Fame efter enastående prestationer. Men nu är det alltså en tragisk nyhet som nått bandet och speciellt kollegorna Frank Beard och Billy Gibbons som skriver

Nu sörjer bandet sin kollega, som varit en del av ZZ Top sedan starten 1969.

”Vi, tillsammans med ZZ Tops-fans från hela världen, kommer att sakna din ständiga närvaro, ditt goda humör och ditt engagemang i 'Top'. Vi glömmer aldrig ditt bluesriff i c-dur. Du kommer alltid vara saknad vännen”, skriver kollegorna och vännerna i Facebookinlägget.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Fansen sörjer Dusty Hills bortgång

Det är redan över 30 tusen personer som visat sitt stöd i kommentarsfältet och över 200 tusen personer har delat inlägget.

”Vilken stämningsdödare! Låt honom vila i frid. Ber för ZZ Top och deras familjer. Ni skulle ju komma igång med spelningar i vårt område om bara några veckor.”, skriver ett fan.

”Beklagar! Ni skulle ju ha en grym show. Jättebra videos också. Han kommer alltid vara saknad.”, skriver ett annat.

”RIP Dusty! Många låtar kommer i de kommande showerna. Tack för den superbra musiken!”, skriver ett tredje.

LÄS OCKSÅ: INSIKTEN Suzanne Sjögrens ord till ex-maken Anders och Charlotte Perrelli

LÄS OCKSÅ: SUPER-SEMESTER Filip Lamprecht lämnar Sverige – igen

FOTO: TT

SENASTE NYTT!