LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

Oscarsvinnaren Alan Arkin är död – blev 89 år gammal

30 jun, 2023 
ALAN ARKIN
Alan Arkin är en av världens mest berömda och prisbelönta skådespelare.
Nu är han död.
Han blev 89 år gammal.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Demi Moore på röda mattanBrand logo
Här anländer Demi Moore på röda mattan

Den världsberömda skådespelaren Alan Arkin har tagit sitt sista andetag. Det bekräftar sönerna, Adam, Matthew och Anthony till People.

”Vår pappa var en unikt begåvad naturkraft, både som konstnär och som man. En kärleksfull make, far, farfar och farfarsfar, han var älskad och kommer att vara djupt saknad”, skriver de i ett uttalande.

Alan Arkins skådespelarkarriär

Arkins genombrott kom på Broadway med sin roll i musikalen From the Second City, vilket ledde till en framgångsrik karriär inom teatern. Han vann en Tony Award för sin prestation i pjäsen Enter Laughing år 1963.

På filmduken har han visat sin förmåga att blanda komedi och drama på ett unikt sätt. Alan Arkin fick sin första Oscarsnominering för bästa manliga biroll i filmen The Russians Are Coming, the Russians Are Coming år 1966. Han vann sedan en Oscar för samma kategori för sin minnesvärda roll i filmen Little Miss Sunshine år 2006.

Senast han syntes till i rampljuset var i Netflixserien The Kominsky method. Han har även regisserat flera avsnitt av Grey’s anatomy. Även sonen Matthew Arkin, 63, har haft en lång skådespelarkarriär.

FOTO: Chris Pizzello, TT

Annons