Barnstjärnan Macaulay Culkin: Därför försvann jag från Hollywood

Macaulay Culkin berättar om den svåra tiden som barnstjärna och skyller sin struliga uppväxt på sin pappa, som var både hotfull och våldsam.

”Ensam hemma”-stjärnan Macaulay Culkin2 har hunnit bli 37 år. Den tidigare framgångsrika barnskådisstjärnan har haft långvarig problematik med missbruk och ville redan som ung lämna filmindustrin. En av de förmodade orsakerna till Macaulays instabila mående  är han. Far och son har haft en destruktiv relation sedan många år och Marc Marons podcast ”WTF” berättar nu Culkin om den destruktiva relationen.

– Allt han försökte åstadkomma i livet toppade jag före jag var tio år gammal, säger Culkin i Marons podcast.

Han ska ha även ha berättat om hot om våld förekommit och menar att hans pappa var avundsjuk på honom. Redan som 15-åring stämde skådisen sina föräldrar på 130 miljoner kronor för en vårdnadstvist. Culkin berättar också att han tycker att deras skilsmässa 1994 är det bästa som hänt honom.

– Jag ville till och med ta en paus ett tag och tillslut tänkte jag: Jag är färdig hörrni. Hoppas att ni alla ha tjänat era pengar, för det kommer inget mer från mig.

Macaulay Culkins 2000-tal har kantats av rykten om drogmissbruk, något han själv nekar till. De senaste åren har Culkin turnerat med sitt rockband The Pizza Underground.

LÄS OCKSÅ: Vännen avslöjar: Macaulay Culkin hemligt gift med stjärnan

LÄS OCKSÅ: Efter sveket – Honey Boo Boo hjärtekrossad över pappan

Foto: IBL, Stella