LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Kritikstorm mot Madonna efter talet under galan

21 aug, 2018 
Madonna kritiseras för sitt tal på MTV VMA 2018
Under nattens MTV-gala tillägnade Madonna ett hyllningstal till soul-drottningen Aretha Franklin som gick bort i cancer förra veckan. Efter talet möts nu Madonna av hård kritik.
Annons

Under torsdagen förra veckan gick soul-drottningen Aretha Franklin bort i cancer, 76 år gammal. Efter det har hon både hyllats och sörjts av världen över, och inga undantag var det under nattens MTV-gala. När Madonna, 60, klev på scenen för att dela ut pris för årets video passade hon på att hålla ett hyllningstal till den bortgångne stjärnan, men efter talet har Madonna mötts av kritik, skriver flera Amerikanska sajter, bland annat Rolling Stone.

Kritiken handlar om att flera anser att Madonna fick talet att handla om henne själv istället för att handla om Aretha Franklin.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Aretha Louise Franklin ändrade riktningen på mitt liv”, påbörjade Madonna i sitt tal och fortsatte:

”Jag lämnade Detroit när jag var 18 år. Jag hade 35 dollar i fickan. Min dröm var att lyckas som professionell dansare. Efter flera års kamp och av att vara pank bestämde jag mig för att gå på musikauditions”.

På sociala medier uttrycker tittarna en irritation över hur snabbt talet flyttade fokus till henne själv.

Annons

”Hur lyckades Madonna få sin hyllning till Aretha Franklin att handla om enbart sig själv”, skriver en person på Twitter.

”Respekt? Talet var väl snarare bara respektlöst”, skriver en annan på Twitter.

”Madonna brukade kallas för drottningen av pop, nu borde hon istället kallas för drottningen av att förstöra hyllningstal”, skriver ännu en upprörd tittare.

FOTO: Ibl

Annons