Kim Kardashians ärliga bild – kampen mot kroniska sjukdomen

Kim Kardashian psoriasis

Diagnosticerades med psoriasis redan 2011. Nu visar Kim Kardashian hur sjukdomen ser ut – utan smink och filter.

Kim Kardashian, 38, diagnosticerades först med hudsjukdomen psoriasis 2011, något som även visades i ett avsnitt av Keeping up with the Kardashians.

Sedan dess har hon då och då pratat och berättat om sin sjukdom, men den senaste tiden har den av allt döma blivit väldigt mycket värre. Så sent som i december bad Kim sina fans om råd på Twitter där hon skrev:

”Jag tror jag måste börja ta medicin för min psoriasis. Jag har aldrig sett den så här tidigare och kan inte ens täcka över den längre. Den har tagit över min kropp.”

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Faktum är att de röda fläckarna, som hon först bara hade på benen, har krupit upp över hela hennes kropp och nu även är i hennes ansikte.

”Har någon testat medicin för psoriasis och vilken funkar bäst. Behöver hjälp ASAP!!!”, fortsatte reality-profilen twittra.

Psoriasis är en av de vanligaste hudsjukdomarna och den smittar inte. Vid psoriasis kan man se en ökad nybildning av celler i överhuden parat med inflammation och ökad genomblödning i underhuden.

Symtomen i huden kännetecknas av röda, fjällande och ofta kliande utslag. Ungefär var tredje person med psoriasis får också ledbesvär på grund av inflammation i lederna. Sjukdomen går i skov där perioder med mindre besvär kan varvas med perioder med större besvär som kan ha stor påverkan både på individens fysiska hälsa och hennes livskvalitet.

Måste hitta ett sätt att hålla sjukdomen i schack

Tidigare har Kim Kardashian bland annat försökt undvika vissa sorters mat och testat ljusbehandlingar för att hålla sjukdomen i schack, men tydligen behöver hon någon kraftigare form av hjälp.

I veckan la Kim Kardashian upp en helt oretuscherad och ofiltrerad bild på sig själv. Bilden visar hur hennes ansikte ser ut just nu. Till bilden skrev Kim:

”Morgonpsoriasis”

Nu håller så klart både Kim Kardashians fans, maken och rapparen Kanye West, 41, och deras tre barn tummarna för att hon snart ska hitta ett sätt att få bukt med problemen. Något egentligt botemedel mot sjukdomen finns dock inte.

LÄS MER: Kim Kardashians oväntade reaktion efter Kylie Jenners framgång

LÄS MER: Svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear – 25 procent rabatt hos oss

FOTO: TT, Instagram

Senaste nytt