Kendall Jenners ärliga ord om ångesten: ”Kommer bli galen”

Kendall Jenner öppnar nu upp sig och berättar om sina ångestattacker. ”Jag var nära ett mentalt sammanbrott", säger hon.

Realitystjärnan och supermodellen Kendall Jenner, 22, har haft en tuff period den senaste tiden. I höstas råkade hon ut för ett drev mot henne då hon medverkade i en läskreklam. Folk ansåg att den förminskade folkrättsrörelser som exempelvis ”Black lives matter”. Reklamen drogs snabbt tillbaka, men Kendall fick trots det ta emot både hat och hot. Hon öppnade senare upp sig i realityserien Familjen Kardashian och berättade att hon djupt ångrade sin medverkan och att det aldrig hade varit hennes mening att såra någon.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut!

Strax därefter kom ångestattackerna. Hon kunde vakna upp mitt i nätterna av panikångest. Nu berättar Kendall Jenner för Love magazine om hur hennes instabila mentala hälsa till slut gjorde att hon tvingades sluta med modellandet.

– Förra säsongen gjorde jag inga shower alls. Bara för att jag jobbade i LA och jag kände bara ”usch, jag kan inte just nu, jag kommer bli galen!”, säger hon enligt Enews.

Istället för att resa jorden runt och jobba valde hon att stanna hemma och ta hand om sig själv. I juni återvände hon till catwalken men valde att bara ta jobb inom USA.

– Jag var nära ett mentalt sammanbrott, säger hon.

Stjärnan har nu sina knep för att undvika stress och press. Hon har ett av världens största Instagramkonto, men väljer att inte läsa några kommentarer.

– Jag följer mestadels bara löjliga konton med bilder på hundvalpar och små bebisdjur och folk som räddar djur, säger hon.

Ett mycket bra tips på hur man tar hand om sig själv på bästa sätt tycker vi. Krya på dig Kendall!

Kendall Jenner på röda mattan.

Kendall har gjort sig ett namn i realityserien Familjen Kardashian. Här sitter hon näst längst till vänster.

Kendall Jenner längst fram med sin syster Kylie Jenner, pappa Caitlyn Jenner (här som Bruce Jenner), samt mamma Kris Jenner.

Kendall Jenner tillsammans med alla sina systrar från tv-serien Familjen Kardashian.

Kendall Jenner har varit modell för The Victoria's Secret fashion show två gånger. Den här bilden är tagen från hennes debut 2015.

Nyligen kommenterade Ben på Kylies Instagram

LÄS OCKSÅ: Kendall Jenner rasar efter drama med pojkvännen och hans ex: ”Vad i helvete”

LÄS OCKSÅ: Sommarens mest praktiska accessoar – så fixar kändisarna värmen

FOTO: IBL