Kanye Wests första ord om missbruket – avslöjar sanningen bakom kollapsen

Kanye West talar ut om drogerna och fettsugningen

Kanye West fick ett sammanbrott i november 2016 och fördes akut till sjukhus, och tvingades då ställa in sin turné. Nu avslöjar han sanningen bakom kollapsen.

Det var i november 2016 som Kanye West, 40, fördes akut till sjukhus efter att han fått ett sammanbrott som ledde till att han tvingades avbryta hela sin turné. Han uppträdde då märkligt och attackerade bland annat personalen på sitt gym innan han togs in för en psykiatrisk utredning.

Nu avslöjar han för första gången vad som faktiskt hände, och låg bakom, kollapsen. Förutom att han förklarar att det låg en hel del stress och press bakom så genomgick han en plastikoperation som i sin tur ledde till ett drogberoende.

– Jag var nerdrogad. Jag gick på opioider. Två dagar efter att jag slutade med opioder hamnade jag på sjukhus. Jag genomgick en plastikoperation för att jag vill se bra ut för er. Jag vill inte att att ni skulle kalla mig fet så jag gjorde en fettsugning. Och de gav mig opioder, säger han i en intervju med TMZ.

Annons:
Minetan ger dig sommarbruna ben på en timme

Efter fettsugningen eskalerade användandet av smärtstillande.

– Jag tog två tabletter om dagen då. När jag lämnade sjukhuset, hur många tabletter tror du jag fick? Sju. Jag gick från att ta två tabletter till att ta sju, fortsätter han.

Men i efterhand förklarar  Kanye West att han är glad att det hände, att han fick ett uppvaknande.

– Jag är glad att det hände. Jag är glad över att ha gått till andra sidan och tillbaka igen. Jag kan inte ens förklara för er hur traumatiskt det var när familj och vänner lämnar dig ensam på sjukhuset för en stund och du vaknar upp helt drogad och utslagen, berättar han för People.

Kanye West i samband med hans offentliga kollaps i november 2016.

Kanye West bakom dräkten till albumomslaget av hans stora genombrott – ”The College Dropout” (2004)

Modemogulen Karl Lagerfeld och Kanye West i Paris, mars 2015.

Kanye West hade ett tag en bromance med USA:s omstridda president Donald Trump. Nu verkar dock Kanye inte vilja bli förknippad med Trump längre – i februari 2017 raderade han alla tweets som hade med Trump att göra.

Kanye West, Kim Kardashian, Kourtney Kardashian och Kris Jenner på Paris Fashion Week 2016.

Kim Kardashian med parets gemensamma barn North och Saint West. Paret väntar tillökning med ett tredje barn i januari 2018. Namnförslag, någon?

HETAST PÅ HÄNT TV: BIANCA INGROSSO om tuffa distansförhållandet med PHILIPPE COHEN (JONNA & JOHANNA-intervju)

LÄS OCKSÅ: Bebislycka – Kim Kardashian och Kanye West har fått sitt tredje barn

LÄS OCKSÅ: Kanye West anklagas för bluff efter kollapsen

FOTO: IBL

SENASTE NYTT!