En plats i solen-Jonnie är döende – därför har han inte berättat för barnen

13 jun, 2023 
JONNIE IRWIN
Programledaren Jonnie Irwin är främst känd från den brittiska tv-succén En plats i solen.
För två år sedan fick han sin cancerdiagnos, men hans barn vet fortfarande ingenting.
Nu berättar han varför han håller det hemligt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutet
Därför försvinner Sanna Lundell – berättar om beslutet

En plats i solen är ett program som många svenskar ser varje dag. Programmet brukar sändas på eftermiddagarna i TV4 och det går ut på att hitta härliga semesterhus åt soltörstande britter.

Programmet är en riktig succé och sänds över hela världen. Det har dessutom en lång historia bakom sig. Första avsnittet hade premiär redan år 2000 och har sedan dess gjorts i 19 säsonger.

Det har varit lite olika programledare under årens lopp, Jonnie Irwin, 49, är en av dem.

År 2020 fick Jonnies liv en riktig tvärvändning, det var nämligen då han diagnositicerades med cancer. Läkarna sa då att han hade mellan 6 månader till två år kvar att leva. Cancern satt i lungorna och har sedan dess spridit sig till hjärnan.

Annons

Jonnie Irwin om att berätta för sin fru Jessica

Jonnie är gift med Jessica, 40, och hon har sedan den dagen varit hans största stöd i den här jobbiga kampen.

I en intervju med OneChat podcast berättade Jonnie nyligen om kampen.

– Jag och Jess pratar inte om det så mycket men jag har varit nära döden ett par gånger nu. Åtminstone två, säger Jonnie och fortsätter:

– Bortsett från de gångerna så har vi inte riktigt pratat om det. Sakta men säkert håller vi också på att lösa den ekonomiska biten, som att skriva över saker på henne och föra över pengar. Men det är viktigt att fortsätta vara positiv och det gör jag genom att inte prata om cancern så mycket.

Därför har inte döende Jonnie Irwin berättat för barnen

Tillsammans har de tvillingarna Rafa och Cormac, som är tre år gamla samt sonen Rex, 4. Jonnie berättar i podden hur det var att få beskedet och gå hem och berätta för Jessica.

– Jag var verkligen i chock. Att behöva gå hem till sin fru och berätta det är det svåraste jag någonsin gjort. Hur berättar man för en kvinna, som bara två månader tidigare fött tvillingar? Hur berättar man att man inte kommer vara där för dem längre?

Annons

– Jag minns det som igår. Jag kommer knappt ihåg något annat på grund av min hjärnbehandling men det där jäkla minnet stannar i mitt huvud och det är hemskt. Det enda jag kan tänka på är att jag kramade henne och sa förlåt och att jag fortfarande säger förlåt.

Några som han dock inte berättat för än är barnen. Nu förklarar Jonnie Irwin varför. I en intervju med Hello! Magazine säger Jonnie Irwin:

– Jag får alltid frågan om jag ska berätta för barnen. Men berätta vad?

– Det vore förfärlig information för dem att försöka förstå och ta in och det skulle förvirra Rex så himla mycket. Han har redan en riktigt hemsk dag att vänta sig. Det är bättre att begrava våra huvuden i sanden så länge som möjligt, säger Jonnie Irwin.

FOTO: Ken McKay/ITV/Shutterstock, TV4

Annons