Jennifer Gray försvann helt efter Dirty dancing – så lever hon idag

Jennifer Grey.

Jennifer Grey gjorde succé som karaktären Baby tillsammans med Patrick Swayze i filmen Dirty dancing.
Men efter det stora genombrottet försvann hon plötsligt från rampljuset.
Så lever hon idag.

Den populära kärleksfilmen Dirty dancing tog tittarna med storm 1987 och blev snabbt en stor succé. Det var många som drömde om en kärlekssaga lik Johnny och Babys. Kärleksparet spelades av huvudrollerna Jennifer Grey, 60, och den numera framlidna Patrick Swayze. Men efter den stora succén försvann plötsligt Jennifer Grey från rampljuset.

LÄS MER: De ska spela huvudrollerna i nya "Dirty Dancing"

Redan innan premiären av filmen var Jennifer Grey med i en svår bilolycka. Hon och hennes skådespelande pojkvän Matthew Broderick befann sig på Irland och var ute på en biltur. Pojkvännen satt bakom ratten när han plötsligt hamnade i fel fil på vägen och krockade med en annan bil. I den andra bilen satt en mor och dotter som omkom på platsen. Broderick fälldes för vårdslös bilkörning och fick betala böter.

Skådespelerskan klarade sig med endast blåmärken och mindre fysiska skador. Men emotionellt tog olyckan hårt på henne.

– Blandningen av den djupa sorg och överlevnadsskuld jag hade, lirade inte bra ihop med att fira min framgång, säger Grey till tidningen People och fortsätter:

– Varken min kropp, mitt huvud eller min ambition blev densamma igen.

Ångrar misstaget som förstörde karriären

Istället för att omfamna sin nyfunna framgång tog Grey ett steg tillbaka. Hon syntes i några små biroller i filmer som Criminal Justice och Murder in Mississippi, och hon gästspelade även i Vänner. Men 1989 gjorde hon något som hon snabbt skulle ångra – och som även förstörde det som var kvar av hennes karriär.

Hon valde nämligen att operera sin näsa som tidigare varit hennes signum. Detta ledde till att folk inte kände igen henne efter operationen och det blev svårt för henne att få några roller.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så lever Jennifer Grey idag

Men 2010 så lyste återigen strålkastarljuset över Jennifer Grey då hon återförenades hon med dansen i tv-formatet. Hon deltog nämligen i den amerikanska tv-showen Dancing with the stars där hon blev en storfavorit som slutligen kammade hem vinsten.

Skådespelaren säger till People att hon inte visste hur mycket hon hade saknat dansen förrän hon stod där på dansgolvet inför alla publik.

– Det är som att jag har svultit mig själv på grund av vad folk kunde tycka om mig. Det här är som att äta en delikat stek efter att ha varit på diet i 23 år, sa Grey då.

2018 var Jennifer Grey aktuell i dramafilmen Untogether med Jamie Dornan i huvudrollen. Hon har även medverkat i komediserien Red Oaks.

På Instagram kan man se att skådespelaren verkar leva ett härligt liv tillsammans med sin familj och husdjur. Hon verkar också vara intresserad av träning och lägger då och då upp olika träningsvideor på sociala medier.

FOTO: MATT BARON/REX/SHUTTERSTOCK/Album

LÄS OCKSÅ: Jessica Wahlgrens stora kärleksavslöjande med Magnus Norman

LÄS OCKSÅ: Därför försvinner Emilio Ingrosso från Instagram – sanningen om pausen

SENASTE NYTT!