Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

Jay Z avslöjar: "Jag grät när mamma kom ut som lesbisk"

06 apr, 2018 
AvPontus Varg
Jay Z har tidigare rappat om att hans mamma Gloria Carter är lesbisk, men först nu pratar han ut om sin mors sexuella läggning och hur det påverkat honom.
Annons

Rapparen Jay Z, 48, eller Shawn Carter, som han egentligen heter, hade en ganska brokig uppväxt i Brooklyn, New York, under 70- och 80-talet. I flera intervjuer har han berättat att hans unga år kantades av droger och våld. Hans pappa lämnade familjen tidigt och då blev Jay Z mamma Gloria Carter ensam med sina fyra barn.

Förra året avslöjade Gloria att hon är lesbisk. Trots att Jay Z vuxit upp nära sin mor har han aldrig haft något tillfälle att prata om hennes sexuella läggning, men han minns tillfället i fjol väl.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– För henne att sitta framför mig och säga ”Jag känner att jag är kär i någon”. Jag menar, jag grät verkligen. Det är en riktig historia. Jag grät för att jag var så lycklig över att hon var fri, avslöjar nu Jay Z i David Lettermans Netflix-serie ”My next guest needs no introduction”.

I intervjun säger han att mamman länge höll det hemligt för att skydda sina barn. Hennes sexuella läggning var något man talade tyst om under hans barndom.

Annons

Även mamma Gloria har berättat om samtalet hon hade med sin världsberömda son förra året.

– Jag berättade vem jag var. Förutom att vara din mor är detta den personen jag är. Detta är livet jag lever. Min son började gråta och sa att det måste ha varit ett hemskt liv. Jag sa att det inte var hemskt. Bara annorlunda, berättade Gloria Carter i podcasten D’usse Friday.

Sedan dess har Jay Z rappat om sin mammas sexuella läggning. I låten “Smile” från hans senaste album 4:44 sjunger han direktöversatt:

“Mamma har fyra barn, men hon är lesbisk. Var tvungen att låtsas så länge att hon blev desperat. Var tvungen att gömma sig i garderoben, så hon medicinerade. Samhällets skam och smärtan var för mycket att ta in.”

Jay Z är gift med världsstjärnan Beyoncé, 36. De har tre barn ihop, dottern Blue Ivy, 6, och tvillingarna Rumi och Sir, 10 månader.

FOTO: IBL

Annons