Artikeln innehåller reklamlänkar

Jay Z avslöjar: "Jag grät när mamma kom ut som lesbisk"

Jay Z avslöjar: "Jag grät när mamma kom ut som lesbisk"

Jay Z har tidigare rappat om att hans mamma Gloria Carter är lesbisk, men först nu pratar han ut om sin mors sexuella läggning och hur det påverkat honom.

Rapparen Jay Z, 48, eller Shawn Carter, som han egentligen heter, hade en ganska brokig uppväxt i Brooklyn, New York, under 70- och 80-talet. I flera intervjuer har han berättat att hans unga år kantades av droger och våld. Hans pappa lämnade familjen tidigt och då blev Jay Z mamma Gloria Carter ensam med sina fyra barn.

Förra året avslöjade Gloria att hon är lesbisk. Trots att Jay Z vuxit upp nära sin mor har han aldrig haft något tillfälle att prata om hennes sexuella läggning, men han minns tillfället i fjol väl.

– För henne att sitta framför mig och säga ”Jag känner att jag är kär i någon”. Jag menar, jag grät verkligen. Det är en riktig historia. Jag grät för att jag var så lycklig över att hon var fri, avslöjar nu Jay Z i David Lettermans Netflix-serie ”My next guest needs no introduction”.

Annons:
Här är vårens mest omtalade – och viktigaste – armband (länk till Aller media shop)

I intervjun säger han att mamman länge höll det hemligt för att skydda sina barn. Hennes sexuella läggning var något man talade tyst om under hans barndom.

Även mamma Gloria har berättat om samtalet hon hade med sin världsberömda son förra året.

– Jag berättade vem jag var. Förutom att vara din mor är detta den personen jag är. Detta är livet jag lever. Min son började gråta och sa att det måste ha varit ett hemskt liv. Jag sa att det inte var hemskt. Bara annorlunda, berättade Gloria Carter i podcasten D’usse Friday.

Sedan dess har Jay Z rappat om sin mammas sexuella läggning. I låten “Smile” från hans senaste album 4:44 sjunger han direktöversatt:

“Mamma har fyra barn, men hon är lesbisk. Var tvungen att låtsas så länge att hon blev desperat. Var tvungen att gömma sig i garderoben, så hon medicinerade. Samhällets skam och smärtan var för mycket att ta in.”

Jay Z är gift med världsstjärnan Beyoncé, 36. De har tre barn ihop, dottern Blue Ivy, 6, och tvillingarna Rumi och Sir, 10 månader.

Beyoncé slog igenom i tjejgruppen Destiny's Child under slutet av 90-talet.

I början av 2000-talet blev Beyoncé soloartist.

Idag är hon en av världens bäst betalda artister och uppträder ofta med sin make, rapparen Jay Z.

Paret gifte sig 2008.

2012 fick de dottern Blue Ivy.

Sommaren 2017 födde Beyoncé tvillingarna Rumi och Sir.

När Beyoncé och och Jay Z inledde sin gemensamma turné visade de nya bilder på tvillingarna Sir och Rumi.

HETAST PÅ HÄNT TV: Penny Parnevik om 17 år äldre pojkvännen Douglas Murray

LÄS OCKSÅ: Ilskan mot Beyoncé – efter händelserna med Jay Z: ”Hatar henne”

LÄS OCKSÅ: Bo som världsstjärnan – nu är Beyoncés svindyra lyxvilla till salu

FOTO: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN