Jada Pinkett Smith planerade sin död – tunga erkännandet efter dramatiken

Jada Pinkett Smith hamnade i centrum under dramat på Oscarsgalan. Nu har hon delat ett Instagram inlägg om sitt förflutna.
Där berättar hon om en tid där hon försökte planera sin egen död.
1:20

Efter reklamen: Robinson-Hanna avslöjar bråket med produktionen tittarna inte får se: "Totalt kaos"

(1:20)

Will Smith, 53 och Jada Pinkett Smith, 50, har varit gifta sedan nyårsafton 1997 och har under sitt 24 år långa äktenskap haft både höga berg och djupa dalar. Paret har två barn ihop, Jaden Smith, 23 och Williow Smith, 21, som båda har varit framgångsrika inom film- och musikvärlden.

Will och Jada separerade en kortare period 2016 och Jada började då dejta rapparen August Alsina, 29. När makarna väl återförenades började istället rykten om ett öppet förhållande att komma fram.

Några år senare i en intervju med GQ öppnade Will upp om statusen på deras förhållande.

– Vi har gett varandra tillit och frihet, med tron om att alla måste hitta sin egna väg, säger han och fortsätter:

– Jag rekommenderar inte den här vägen för någon men upplevelserna den här friheten vi givit varandra, och det ovillkorliga stödet, är den högsta definitionen av kärlek för mig.

Lisa Nilsson ryter ifrån – efter vidriga frågan: ”Dum i huvudet”

Dramat på Oscarsgalan 2022

Familjen Smith hamnade i centrum av årets Oscarsgala när Will Smith stormade scenen och slog till komikern Chris Rock, 57. Detta efter att Rock skämtade om Jadas rakade huvudet genom en referens till Demi Moores, 59, frisyr i filmen G.I. Jane.
Efter att Will Smith slagit till Chris Rock gick han tillbaka till sin plats och skrikandes varnade Rock att inte nämna Jada igen. Han fick stanna kvar resten av galan och fick även gå upp på scen ännu en gång för att ta emot priset för "årets manliga huvudroll" i filmen King Richard.

Det hela slutade i att Will Smith blev bannad från Oscarsgalan i tio år. Han la in sig själv på ett lyxigt behandlingshem en kortare period för att rädda karriären innan han åkte till Indien.

Här är Will Smith och Jada Pinkett Smiths kärlekshistoria

Se klippet här!

Jada om att inte vilja leva längre

Red Table Talk är en talk show på Facebook som Jada bedriver tillsammans med sin mamma, Adrienne Banfield-Norris, 68, och sin dotter Willow Smith. Programmet går ut på att tre kvinnor från tre olika generationer ska diskutera en stor variation av samtalsämnen.

På Instagram visade Jada Pinkett Smith ett kort klipp från ett avsnitt och skrev om sina erfarenheter av att inte vilja leva.
”Min tidigare förtvivlan hade tagit mig till en punkt av att försöka planera en olycka jag kunde vara med om så att mina barn inte skulle veta att min död var genom självmord”, skriver hon.

Hon fortsätter med att skriva om att hon fem månader efter sina 40 år upplevde psykologisk och spirituell läkning och att hon idag är ”TACKSAM FÖR ATT VARA VID LIV”. Citaten är översatta från engelska till svenska.

Klicka på inlägget för se resten av Jada Pinkett Smiths text på Instagram.

HIT KAN DU VÄNDA DIG FÖR ATT FÅ HJÄLP

Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk.Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång.

Ring 112 eller åk till en akutmottagning.Om möjligt – lämna inte personen ensam. Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Bris: 116 111, bris.se.Bris vuxentelefon: 077-150 50 50.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Mind: chatt på mind.se

Minds stödtelefon Självmordslinjen: 90101

Minds föräldratelefon: 020-85 20 00.

Röda Korset: redcross.se.

Jourhavande kompis: Chattjour finns på jourhavandekompis.se

SPES (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 020 -18 18 00.

Källa: mind.se och www.spesistockholm.seFOTO: PRENSA INTERNACIONAL, OConnor-Arroyo/AFF-USA.com

SENASTE NYTT!