Hugh Grants markering mot svenska frun Anna Eberstein

Hugh Grant

Skådespelaren Hugh Grant är gift med svenska Anna Eberstein.
Här är allt du behöver veta om deras relation.

Hugh Grant, 59, och svenska tv-producenten Anna Eberstein, 40, har varit ett par i över sex år. Anna Eberstein arbetar i Storbritannien men växte upp i Sundsvall och enligt The Mirror träffades hon och Hugh Grant på en fest i London där hon pitchade en tv-idé för honom.

I somras gifte sig även paret i Stadshuset i Chelsea i centrala London. Tillsammans har de tre barn, sonen John som föddes 2012, och ytterligare ett barn som föddes 2015 och det tredje under 2018. Hugh Grants och Anna Eberstein har aldrig gått ut med vad deras yngsta barn heter, eller om de är flickor eller pojkar.

Skådespelaren har också två barn med Tinglan Hong. Tabitha Xaio Xi föddes 2011 och Felix Chang 2012. Ebersteins och Grants första barn föddes bara tre månader innan Hugh Grant fick sitt andra barn tillsammans med Tinglan Hong.

– Det är ett udda arrangemang. De var båda gravida med Hughs barn samtidigt, sa en källa till tidningen The Sun i samband med nyheten.

Anna

Anna kommer ursprungligen från Sundsvall.

Parets koppling till Sverige

När paret väntade sitt tredje barn berättade Annas mamma Susanne Eberstein, riksdagsledamot för Socialdemokraterna, om lyckan till Aftonbladet.

– Jag är jätteglad åt ett nytt barnbarn, sa Susanne Eberstein då.

Paret har ett hus i Skåne och har tillbringat delar av somrarna de senaste åren i Sverige, något som Grant ska trivas med. De bägge älskar tennis och syns ofta gästa turneringar världen över, bland annat i Båstad.

– Jag känner mig väldigt säker i Sverige. Det känns inte som om någon kan skada mig. Jag åker dit på somrarna. Det är en tragisk affär som varar i två veckor. Sen återvänder jag till jobbet första veckan i augusti, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar han att han inte är intresserad av att lära sig svenska – trots sin frus härkomst.

– Det enda jag har lärt mig är hemska svenska ord som min fru använder på tennisbanan, säger han och fortsätter:

– Hon kan komma undan med det då ingen förstår vad hon säger. Men nu har jag slagit upp orden och de är verkligen vedervärdiga, säger han.

FOTO: TT

Senaste nytt