LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift

Här får Ellen Degeneres hedersmedalj av Obama – se hans fina tal

24 nov, 2016 
AvJoel Linde
President Barack Obama delade ut Frihetsmedaljen till bland andra Ellen Degeneres, för hennes ovärderliga mod och arbete för hbtq-personers rätt. Och det är en känslosam och tårfylld ceremoni.
Annons

Ellen Degeneres komedishow Ellen sändes 1994-1998, och under fjärde säsongen kom hennes karaktär – som i mångt och mycket var henne själv – ut som gay. Kort därefter var Ellen Degeneres på omslaget av Time Magazine med rubriken “Yep, I’m gay”.

Hennes öppenhet om sin sexuella läggning ledde till stor debatt och hon blev öppet kritiserad från många håll, men också hyllad för sitt mod och för det stöd hon gett åt hbtq-samhället.

Nu, nästan 20 år senare, hedrar den avgående presidenten Barack Obama Ellen för samma mod och hennes obeskrivbara betydelse för htbq-samhället.

– Det är lätt att glömma nu, när vi har kommit så långt, när äktenskap är jämställt enligt lag, just hur mycket mod som krävdes av Ellen för att komma ut på den mest offentliga av scener för nästan 20 år sedan, säger Obama under sitt tal i Ellens ära.

– Hur viktigt det var, inte bara för hbtq-samhället, men för oss alla, att se någon så full av vänlighet och ljus, någon vi tyckte så mycket om… utmana våra egna antaganden.

Frihetsmedaljen är den högsta civila utmärkelsen någon kan få i USA. Se hela talet här nedan!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons