George Clooneys första ord om papparollen: "Skrämmande"

Den Oscarsbelönade skådespelaren George Clooney pratar om sin senaste livslånga roll – som pappa till tvillingarna Ella och Alexander.

George Clooney, 56, är just nu aktuell som regissör för nya filmen Suburbicon som visas i helgen under filmfestivalen i Venedig. För två månader sedan välkomnade han och hustrun och människorättsadvokaten Amal Clooney, 39, sina tvillingar Ella och Alexander.

Efter födseln har paret inte bara tampats med sömnbrist i och med den stora omställningen att bli föräldrar – de har även fått utstå nyfikna paparazzis som blivit lite väl närgångna. Detta har resulterat i att Clooney valt att stämma den franska tidning som publicerat bilderna. Och inte nog med det – han har även hotat med att ta till alla möjliga säkerhetsåtgärder för att hålla nyfikna fans och paparazzis borta, något han också fullföljt.

För några veckor sedan kunde Closer Weekly rapportera om hur de båda småbarnsföräldrarna anordnat videoövervakning, skottsäkra väggar och så kallade “panic rooms” i sina hus i Storbritannien, Italien och Los Angeles.

Men nu ligger fokus i första hand på föräldrarollen, för Clooney och Amal. I en första intervju med nyhetsbyrån AP berättar Clooney nu om den omvälvande rollen att bli pappa för första gången.

– Jag trodde verkligen inte att jag vid 56 års ålder skulle vara pappa till tvillingar. Gör inga planer. Njut bara av åkturen.

Som de flesta förstagångsföräldrar har George Clooney fått omvärdera livet.

– Helt plötsligt är du ansvarig för andra människor, vilket är skrämmande.

Han berättar att han byter barnens blöjor och promenerar med dem. I intervjun passar han även på att berömma sin fru Amals insats:

– Hon är som en olympisk atlet. Hon klarar det galant.

Läs också: George Clooney rasande – stämmer fransk tidning

Läs också: Efter skandalen – nu satsar Clooney allt på säkerheten

 Text: Ida Gustafsson, Hanna Svärd

Foto: IBL

H/T: Femina

Senaste nytt